Opsteker én dreun voor woeste Cocu: 'De grensrechter heeft onze zege gestolen'

Reacties

Phillip Cocu ligt enorm onder vuur bij Derby County. Met dat in het achterhoofd kampte hij na het 1-1 gelijkspel bij Nottingham Forest vrijdagavond met gemengde gevoelens. De manager zag zijn ploeg uitstekend spelen, maar was woedend op de rol van de arbitrage. In de ogen van Cocu is het namelijk de schuld van de grensrechter dat Derby County niet een broodnodige boost kreeg.

Opsteker én dreun voor woeste Cocu: 'De grensrechter heeft onze zege gestolen'
© Pro Shots
Nottingham Forest
Nottingham Forest
1 - 1
Derby County
Derby County

De positie van Cocu ligt al een tijdje flink onder vuur. Vorig seizoen wisten The Rams zich onder leiding van de Nederlander niet te plaatsen voor de play-offs, dit seizoen was er een vroege uitschakeling in het League Cup-toernooi, terwijl er uit de eerste zes wedstrijden slechts drie punten werden gehaald. Vrijdagavond volgde de burenruzie met rivaal Nottingham Forest, maar ook die wedstrijd bracht Cocu niet de zo gewenste drie punten.

En toch: na de 1-1 remise was Cocu blij met wat hij had gezien. 'Wat de jongens vandaag hebben laten zien voor zichzelf, voor de club, maar vooral voor de fans: dat is fantastisch, briljant.' Zo lovend als hij was over zijn spelers, zo kritisch was de manager op de arbitrage. Derby County leek in de dying seconds namelijk ook nog de winst te pakken. Die goal werd echter afgevlagd wegens buitenspel, een zeer omstreden beslissing.

Cocu was na afloop helder. 'De grensrechter heeft de zege van ons gestolen. Nie-mand, echt letterlijk niemand, protesteerde na die goal. De keeper niet, de mensen op de bank niet, de spelers niet... Niemand. Dus dan vind ik het héél opmerkelijk dat de grensrechter voor buitenspel vlagt. Als je die goal vergelijkt met de goal van Nottingham, dan zijn dat volgens mij exacte kopieën. Ik hoop dat iemand mijn kan uitleggen waarom die van hen wél een doelpunt was, maar die van ons níét.'

En dus baalde Cocu, al vond hij het spel van zijn ploeg en het puntje een voorzichtige opsteker. 'Na zo'n wedstrijd verdien je gewoon drie punten. We werken hard, de spelers waren top, dus dan hoop je beloond te worden. Er stond heel veel druk op de wedstrijd, het was een big game, maar we hebben karakter getoond. Niet alleen in onze houding, maar we kwamen ook écht om te voetballen.' De komende tijd zal blijken of de clubleiding die stijgende lijn ook ziet, of dat de voorzitter besluit in te grijpen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.