Cocu moet ook derby tegen NEC missen

Reacties

De derby tussen NEC en Vitesse van aanstaande zondag komt voor trainer Phillip Cocu nog te vroeg. De oefenmeester zal in Nijmegen opnieuw vervangen worden door zijn assistent Chris van der Weerden.

Cocu moet ook derby tegen NEC missen
© Pro Shots
N.E.C.
N.E.C.
1 - 4
Vitesse
Vitesse

Cocu onderging vorige week vrijdag een operatie vanwege een acute blindedarmontsteking. De 52-jarige coach mocht in het weekend naar huis, maar moest een dag na zijn ontslag uit het ziekenhuis toch weer worden opgenomen in verband met complicaties bij het herstel. Waarschijnlijk zal Cocu nog enkele dagen in het ziekenhuis moeten blijven voor behandeling en observatie, waarna hij thuis verder zal herstellen.

Cocu moest afgelopen weekend de coaching tegen Go Ahead Eagles (2-0 winst) al overlaten aan Van der Weerden. Hij had voor, tijdens en na de wedstrijd wel contact met de technische staf. Zodra het mogelijk is, zal Cocu zijn werkzaamheden bij Vitesse gefaseerd oppakken. Tot die tijd blijft de oefenmeester in nauw contact staan met zijn staf. 'Ik hoop spoedig weer zelf op het veld te kunnen staan, maar voor nu moet ik mijn gezondheid voorrang geven. Ik wens de staf, spelers, collega’s en supporters dit weekend veel succes in de Gelderse derby.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.