Cocu laakt instelling Fenerbahçe-spelers na volgende zeperd

Phillip Cocu werd zondagavond onaangenaam verrast door zijn spelers. Na een aardige wedstrijd tegen Besiktas (1-1) was de coach vol vertrouwen voor het uitduel bij laagvlieger Rizespor, maar na vijfenveertig minuten stond Fenerbahçe al op een beslissende 3-0 achterstand.

Cocu had dit niet zien aankomen. 'Je kan goed voetballen en je kan slecht voetballen, maar het begint allemaal met de juiste instelling', zei de geplaagde coach na afloop. 'Zeker in de eerste helft had de tegenstander meer wil om te winnen dan wij. In twaalf minuten tijd krijgen we drie tegendoelpunten en verliezen we de wedstrijd.'

'In de tweede helft zag ik een team dat probeerde om het nog goed te maken, maar toen was het al te laat', vervolgde Cocu. 'Je moet vanaf het begin scherp zijn, iedere wedstrijd weer. Ik ben ontzettend teleurgesteld door deze ontwikkeling en deze prestatie, zeker vanwege de situatie waar wij als ploeg in zitten.'

Van de tien duels met Cocu op de bank verloor Fenerbahçe er zes. 'Bij een grote club als Fenerbahçe moet iedereen zijn verantwoordelijkheid nemen', benadrukte Cocu. 'We moeten nu opnieuw onze excuses aanbieden aan al onze fans die deze wedstrijd hebben gezien. Dit is niet de manier waarop we moeten voetballen.' Fenerbahçe staat zeer teleurstellend veertiende in de Süper Lig.

De voorzitter van Fenerbahçe, Ali Yıldırım Koç, ging na de wedstrijd tussen de supporters staan om zijn excuses aan te bieden. De vraag is nu of Koç nog wat ziet in een langere samenwerking met Cocu.