Afgang bij Rizespor brengt Cocu dichter bij Turkse afgrond

De druk op Phillip Cocu neemt verder toe. De coach van Fenerbahçe zag zijn ploeg zondagavond hard onderuit gaan bij Rizespor, dat voor aanvang van de wedstrijd nog voorlaatste stond in de Süper Lig.

Rizespor
Rizespor
3 - 0
Fenerbahçe
Fenerbahçe

Voor Fenerbahçe betekende dit alweer de zesde nederlaag onder Cocu, in slechts tien officiële wedstrijden (alle competities). Onder leiding van de Nederlander won Fener alleen van Bursaspor en Konyaspor. Door de bedroevende resultaten staat de negentienvoudig kampioen na zeven speelronden veertiende in de Süper Lig. De vraag is hoelang de clubleiding van Fener nog geduldig zal zijn.

Rizespor stond al bij rust op een 3-0 voorsprong. Vedat Muriqi opende met een kopbal bij de tweede paal de score en de diepgestuurde Aminu Umar verdubbelde de marge, door de bal over doelman Harun Tekin heen te wippen. Vlak voor de onderbreking maakte Braian Samudio er met een rake kopbal uit een hoekschop 3-0 van. Fenerbahçe wist zelf nauwelijks wat te creëren en schoot in de eerste helft zelfs geen enkele keer op doel.

In de hoop op een comeback bracht Cocu voor de tweede helft spits Michael Frey in de ploeg voor middenvelder Aatif Chahechouhe. Met de Zwitser binnen de lijnen werd Fenerbahçe wel dreigender, maar het doelpunt dat enige hoop terug moest brengen werd niet gevonden. Rizespor boekte zo zijn tweede zege van dit seizoen en heeft nu nog maar een punt minder dan Fener.

Bij de thuisploeg zat Mustafa Saymak overigens de hele wedstrijd op de bank. De voormalig middenvelder van PEC Zwolle heeft bij Rizespor nog geen één keer in de basis gestaan en mocht in de laatste twee duels ook niet invallen.