Cocu krijgt weer wat lucht na dubbelslag Slimani

Phillip Cocu heeft donderdag een broodnodige overwinning geboekt met Fenerbahçe. De Turkse club versloeg Spartak Trnava in Groep D van de Europa League. In dezelfde poule won Dinamo Zagreb van Anderlecht.

Fenerbahçe
Fenerbahçe
2 - 0
Spartak Trnava

De druk op Cocu nam de afgelopen weken nog verder toe na de dramatische seizoenstart in Turkije. Daar kwam afgelopen zondag de ontluisterende 3-0 nederlaag bij Rizespor bij. Geruchten over een ontslag namen toe, maar de Nederlander zat donderdag 'gewoon' weer op de bank. Hij zag dat zijn ploeg zoals verwacht de overhand had tegen Trnava, maar de bal in het doel krijgen bleek lastiger. Onder anderen Islam Slimani kreeg goede mogelijkheden. Het publiek trakteerde de spelers na 45 minuten op een fluitconcert omdat het nog 0-0 stond.

Vroeg in de tweede helft was het wel raak voor Fenerbahçe. Michael Frey werkte de bal eerst naast en kort daarna profiteerde de thuisploeg van een keepersfout van Martin Chudy. De doelman van Trnava tastte volledig mis nadat een afgeslagen voorzet opnieuw het strafschopgebied in werd geslingerd. Slimani was er als de kippen bij om, na zijn missers in de eerste helft, toch te scoren: 1-0. Daarmee was het gefluit van het publiek even voorbij.

Even, want toen de slordigheid na de openingsgoal toenam, nam ook het gemor vanaf de tribunes toe. Er werd af en toe alweer gefloten, maar Slimani sloeg op het juiste moment voor de tweede keer toe. André Ayew hield de bal aan de linkerkant binnen en zag zijn collega-aanvaller nog in het strafschopgebied staan. De voorzet was op maat en Slimani kopte raak: 2-0. Daarmee was de wedstrijd beslist.

Cocu speelt komende zondag met Fenerbahçe in de competitie thuis tegen Istanbul Basaksehir.

Anderlecht
Anderlecht
0 - 2
Dinamo Zagreb

Anderlecht staat in de Jupiler Pro League al acht punten achter op koploper Club Brugge en verloor de eerste wedstrijd in de Europa League van Spartak Trnava (1-0), maar ook donderdag zat er geen succes in voor de ploeg van trainer Hein Vanhaezebrouck. Dinamo Zagreb boekte op bezoek bij de Belgen de tweede zege in de groepsfase. Izet Hajrovic benutte in de eerste helft een strafschop en nadat Ognjen Vranjes van Anderlecht zijn tweede gele kaart had gekregen zorgde Amer Gojak voor 0-2.