Turkse kranten wijzen massaal naar Cocu na afgang Fenerbahçe

Reacties

In Turkije lijkt er geen twijfel meer te zijn: Phillip Cocu moet vrezen voor zijn baan als trainer van Fenerbahçe. De ochtendkranten zijn vernietigend in hun oordeel na de kansloze 3-0 nederlaag tegen degradatiekandidaat Rizespor.

Turkse kranten wijzen massaal naar Cocu na afgang Fenerbahçe

Cocu wees na de zoveelste afgang van zijn ploeg naar de mentaliteit van zijn spelers. De trainer bood bovendien zijn excuses aan voor de totale ineenstorting van Fenerbahçe en dat was niet voor het eerst, weet ook Takvim. 'Cocu biedt wéér zijn excuses aan richting de supporters', kopt de krant.

Milliyet verbaast zich over de dramatische prestaties van Fenerbahçe onder leiding van Cocu. 'Fenerbahçe is serieus gewond.' Na vier punten uit de vorige wedstrijden leek de Turkse topclub aan de beterende hand, maar daar was tegen Rizespor niets van te zien. 'De opmars is alweer aan diggelen', schrijft Sabah dan ook.

De grootste Turkse sportkrant Fanatik richt zich volledig op Cocu. 'Fiasco! De ploeg van Cocu is bezig aan de slechtste competitiestart sinds 1968-1969.' Daar wordt een tabel met de wedstrijden van Fenerbahçe onder leiding van de Nederlander aan toegevoegd: slechts twee keer werd er gewonnen.

Ondertussen is Fenerbahçe afgezakt naar de veertiende plaats in de Süper Lig. De steenrijke voorzitter Ali Koç ging na het dramatische optreden tegen Rizespor tussen de fanatieke supporters staan om hen te woord te staan. 'Maar ik weet ook niet meer wat ik nog kan zeggen', zei Koç vol verslagenheid, geciteerd door Fotomac.

Duidelijk is dat de positie van Cocu wankelt bij Fenerbahçe. Donderdag neemt de club het in eigen huis op tegen Spartak Trnava in de Europa League, zondag volgt een thuiswedstrijd in de competitie tegen Istanbul Basaksehir. Een nieuwe misstap kan Fenerbahçe zich niet veroorloven, Cocu al helemaal niet.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.