Cocu kiest voor Zoet onder de lat tegen Zulte Waregem

Jeroen Zoet (22) is voorlopig de eerste keeper van PSV. De jeugdinternational van Oranje heeft de concurrentiestrijd van Przemyslaw Tyton gewonnen en zal dinsdag starten tegen Zulte Waregem in het duel uit de derde voorronde van de Champions League.

Cocu kiest voor Zoet onder de lat tegen Zulte Waregem

Tyton gaf eerder aan niet nog een jaar op de bank plaats te willen nemen en ziet deze beslissing als een duidelijk signaal. Vorig seizoen moest de Pool Boy Waterman, die deze zomer verkaste naar de Turkse club Karabükspor, al voor zich dulden als eerste doelman.

Trainer Phillip Cocu liet tijdens de persconferentie van maandag weten een keuze te hebben gemaakt voor de keeperspositie, maar wilde niet bevestigen voor wie hij gekozen heeft. Zoet zal evenwel dinsdag zijn eerste officiële wedstrijd namens PSV gaan keepen.

Zoet werd afgelopen seizoen verhuurd aan RKC Waalwijk, waar hij een uitstekende indruk heeft achtergelaten. De talentvolle sluitpost heeft aan belangstelling geen tekort. Onder meer Newcastle United heeft de Nederlander op het oog wanneer Tim Krul daar vertrekt.

Nigel Bertrams is de derde doelman. Hij kreeg al te horen dat hij het komende seizoen de nodige minuten zal maken in Jong PSV, dat in de Jupiler League uitkomt. (Thijs Slegers)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen