Zoet start bij laatste test PSV, Koeman slachtoffert trio

PSV speelt woensdag zijn laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen en trainer Phillip Cocu kiest op bezoek bij Fenerbahçe voor Jeroen Zoet als doelman. Bij Feyenoord (dat aantreedt tegen Hellas Verona) houdt trainer Ronald Koeman Jordy Clasie, Joris Mathijsen en Ruben Schaken op de bank.

Zoet start bij laatste test PSV, Koeman slachtoffert trio

Uit de Feyenoord-training van dinsdagavond bleek al dat het trio moest vrezen voor hun basisplaats. Na het teleurstellende gelijkspel tegen FC Dordrecht van afgelopen zaterdag (1-1) kondigde Koeman al aan om deze week 'richting een vast basiselftal te gaan werken'.

Clasie, Mathijsen en Schaken waren afgelopen seizoen nog basisspeler in Rotterdam, maar worden woensdagavond (20.30 uur) in Trento vervangen door respectievelijk Ruud Vormer, Bruno Martins Indi en Wesley Verhoek. Sekou Cissé begint als linksbuiten op de plek van de geblesseerde Jean-Paul Boëtius.

Feyenoord oefent zondag in De Kuip nog tegen Getafe, terwijl PSV woensdagavond in Istanbul (20.45 uur) zijn laatste vriendschappelijke wedstrijd afwerkt. Bij de Eindhovenaren is het de vraag wie komend seizoen eerste keus op doel is en Cocu kiest tegen Fenerbahçe (waar Dirk Kuijt een basisplaats heeft) voor Zoet ten koste van Przemyslaw Tyton.

Nieuwkomers Santiago Arias, Karim Rekik en Jeffrey Bruma vormen samen met Jetro Willems de achterhoede. Adam Maher en Stijn Schaars, die ook deze transferperiode werden aangetrokken door PSV, spelen in de rug van Georginio Wijnaldum. Voorin spelen Zakaria Bakkali, Tim Matavz en Memphis Depay.

Voor Cocu, die Dick Advocaat opvolgde als PSV-trainer, is het de laatste test voor de Eindhovenaren in de tweede voorronde van de Champions League aantreden tegen SV Zulte Waregem. Dinsdag 30 juli wordt de heenwedstrijd gespeeld in het Philips Stadion, acht dagen later staat de return op het programma.

Bekijk hier al onze video's