Chelsea-goalie volgt Zoet mogelijk op bij RKC Waalwijk

In de jacht op een nieuwe doelman heeft RKC Waalwijk zijn vizier gericht op Ross Turnbull, die onder contract staat bij Chelsea. De 28-jarige sluitpost stond zaterdagmiddag tussen de palen tijdens de met 4-0 verloren oefenwedstrijd tegen Rot Weiss Oberhausen, uitkomend op het vierde niveau in Duitsland.

Chelsea-goalie volgt Zoet mogelijk op bij RKC Waalwijk

De Tsjechische keeper Jan Seda was afgelopen week eveneens op proef bij RKC Waalwijk. Volgens trainer Erwin Koeman is er nog geen duidelijkheid over wie komend seizoen het doel verdedigt in het Mandemakersstadion. 'Dat zal allemaal afhangen van wat er financieel mogelijk is.'

'Dat hoop ik snel te vernemen', vervolgde de oefenmeester. 'Ik hoop dat men bij RKC inziet dat we met de huidige selectie een heel zwaar seizoen voor de boeg hebben. Een club als PEC Zwolle is ons in alle opzichten voorbij gestreefd. Dat is hard, maar waar.’'

Koeman snakt, behalve naar een nieuwe keeper, naar versterking voor zijn defensie. In Frank van Mosselveld heeft de coach slechts één centrale verdediger. Tegen Oberhausen werd de Litouwse verdediger Markus Palionis getest, terwijl ook Etienne Reijnen (AZ) op het lijstje staat bij RKC Waalwijk.

Naast de lang geblesseerden Imad Najah en Mart Lieder (kruisbandblessures), zijn ook Remy Amieux, Robert Braber en Dennis Rommedahl vanwege lichte blessures momenteel niet inzetbaar bij de Brabantse club. (Dennis van Bergen en Stef de Bont)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen