Cocu eist tegen Heracles opnieuw strijdlust en punten

Reacties

Na drie opeenvolgende thuisoverwinningen op ADO Den Haag (2-0), AZ (1-0) en FC Twente (3-2) en de recente zege bij SC Cambuur (2-1) rekent trainer Phillip Cocu erop dat PSV vrijdagavond ook van Heracles Almelo wint. Of Georginio Wijnaldum een bijdrage kan leveren is nog niet duidelijk.

Cocu eist tegen Heracles opnieuw strijdlust en punten

Heracles won voor het laatst van PSV in 1964, maar Cocu verwacht dat dat geen rol speelt in de manier waarop zijn spelers de wedstrijd benaderen. Daarvoor heeft zijn ploeg dit seizoen getuige de zevende plaats veel te wisselvallig gepresteerd. 'Dan zouden we niet hebben geleerd van dit seizoen', stelt hij op de clubwebsite.

Dat de Eindhovenaren op eigen veld nu weer een zegereeks te verdedigen hebben, mag daarom niet meteen leiden tot hoogmoed. 'Het is prima dat we zelfvertrouwen hebben getankt dankzij de twee overwinningen, maar dat mag nooit ten koste gaan van de teamspirit. Alleen als we in staat zijn om dezelfde strijd te leveren als de afgelopen duels, kunnen we een goede reeks neerzetten.' vervolgt de PSV-coach.

Stabiliteit
De sleutel tot succes bleek een andere bezetting op het middenveld. Adam Maher werd na de 2-0 nederlaag bij RKC Waalwijk de afgelopen twee duels verwezen naar de bank, zodat er plaats kwam voor de onaflatende werklust van Ji-Sung Park en Oscar Hiljemark. 'Dat is belangrijk voor de stabiliteit en balans in het elftal', legt Cocu die beslissing uit.

Maar daar houdt de toegevoegde waarde van het duo niet op, zo vindt Cocu. 'De afgelopen wedstrijden was zowel het verdedigende aspect als de aansluiting op de voorhoede uitstekend. Park en Hiljemark zijn bovendien goed in staat om Stijn Schaars werk uit handen te nemen, die daardoor meer rust in zijn spel heeft. Ji-Sung zorgt daarnaast voor de nodige creativiteit.'

Wijnaldum
Mogelijk moet een van hen binnenkort toch weer plaatsmaken. Georginio Wijnaldum lijkt na lange afwezigheid weer klaar voor een plek in de wedstrijdselectie en was begin dit seizoen een van de belangrijkste spelers van PSV. Cocu blijft echter voorzichtig. 'Hij heeft geen tegenslag gehad na zijn rentree bij Jong PSV, het is logisch dat hij erbij wil zijn. Maar Georginio heeft bijna vijf maanden niet gespeeld. We zullen een zorgvuldige afweging moeten maken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.