Cocu baalt, scouts PSV en Ajax zien mogelijke tegenstanders

Reacties

De Champions League halen met Fenerbahçe wordt voor Phillip Cocu nog een zware dobber. Hij zag hoe zijn ploeg uit bij Benfica met 1-0 verloor. Op de andere velden in de derde voorronde van de Champions League zette BATE Borisov een flinke stap richting een tweeluik met PSV.

Cocu baalt, scouts PSV en Ajax zien mogelijke tegenstanders
Benfica
Benfica
1 - 0
Fenerbahçe
Fenerbahçe

Van tevoren was al duidelijk dat Cocu met zijn ploeg een flinke opgave wachtte. In Lissabon bleef het lang 0-0, maar was het in de 69ste minuut toch raak voor de thuisploeg. Franco Cervi kon de bal redelijk ongehinderd aannemen in het vijandelijke zestienmetergebied en verraste doelman Volkan Demirel met een verdekt schot. Hoewel de inzet over de grond en door het midden ging, verdween de bal via de Turkse goalie toch in het doel. Daar bleef het bij in het vervolg van het duel.

Over een week heeft Cocu met Fener de kans de nederlaag goed te maken. Bij een uitgoal van de Portugezen is de formatie van de voormalige PSV-coach wel direct genoodzaakt drie keer te scoren. Als de Turken zegevieren wacht in de volgende ronde PAOK Saloniki of Spartak Moskou. Die ploegen nemen het woensdag tegen elkaar op.

Qarabağ
Qarabağ
0 - 1
Bate Borisov
Bate Borisov

PSV zal het duel in Baku nauwlettend in de gaten gehouden hebben, uit dit tweeluik komt immers de tegenstander van de Eindhovenaren in de play-offs. Na vanavond is de kans in ieder geval een stuk groter dat de Wit-Russen als opponent uit de bus komen. Zij wonnen immers door een goal van Stanislav Dragun. Hij kopte al vallend van dichtbij binnen na een mooie aanval. Volgende week zal blijken of BATE, met good old Aleksandr Hleb in de slotfase als invaller, inderdaad de volgende tegenstander van PSV is.

Slavia Praag
Slavia Praag
1 - 1
Dinamo Kiev
Dinamo Kiev

Net als bij Standard-Ajax (zie verslag onderaan) werd het ook in Praag gelijk. Door een late goal van Benjamin Verbic, hij schoot in de 82ste minuut raak na een knappe steekbal van Serhiy Sydorchuk, leken de Oekraïners uitstekende zaken te gaan doen. Door een zeer late en rake penalty van Josef Husbauer eindigde het duel evenwel alsnog in een gelijkspel. Volgende week valt de beslissing en zal blijken welke van de twee ploegen aantreedt tegen Standard Luik of Ajax.

De overige uitslagen in de Champions League:


Di 7 aug. 2018

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.