PSV via Oost-Europa naar CL, Ajax mogelijk eerst thuis in play-off

Reacties

Landskampioen PSV neemt het in de laatste voorronde van de Champions League op tegen BATE Borisov of FK Qarabag en begint met een uitduel. Als Ajax die ronde eveneens haalt, dan spelen de Amsterdammers eerst thuis tegen Slavia Praag of Dinamo Kiev. De heen- en terugwedstrijden worden op 21/22 augustus én 28/29 augustus gespeeld.

PSV via Oost-Europa naar CL, Ajax mogelijk eerst thuis in play-off

PSV werd bij de loting in Nyon van maandag gekoppeld aan de winnaar van het tweeluik tussen BATE Borisov (Wit-Rusland) of FK Qarabag (Azerbeidzjan). De landskampioen, die afgelopen zaterdag de Johan Cruijff Schaal nog aan bekerwinnaar Feyenoord moest laten, is direct geplaatst voor het laatste voorportaal van het miljardenbal. Wil de ploeg van de nieuwe trainer Mark van Bommel het hoofdtoernooi halen, dan moet het over twee wedstrijden dus afrekenen met een van beide Oost-Europese clubs.

PSV begint met een uitwedstrijd. BATE Borisov werd vorig seizoen op doelsaldo kampioen in de eigen competitie en staat ook nu weer bovenaan. Het begon dit jaar in de tweede CL-voorronde en won daarin van HJK Helsinki. Qarabag (de afgetekende kampioen van Azerbeidzjan) begon een ronde eerder en versloeg Olimpija Ljubljana en KS Kükesi in tweeluiken.

Ajax
Ajax speelt in diezelfde laatste voorronde mogelijk tegen de winnaar van Slavia Praag - Dinamo Kiev, eerst thuis. Voor Ajax treedt dit scenario alleen in werking als ze de derde voorronde overleven. De Amsterdammers nemen het daarin eerst nog op tegen Standard Luik. De heenwedstrijd is dinsdag in België, een week later komt Standard naar Amsterdam. Ajax begint tegen Dinamo of Slavia met een wedstrijd in de Johan Cruijff Arena.

In de eerste voorronde rekende Ajax door twee simpele zeges nog af met Sturm Graz: het werd in de hoofdstad 2-0, in Oostenrijk won de ploeg van Erik ten Hag met 1-3. Als Ajax sneuvelt tegen Standard, is het overigens sowieso verzekerd van deelname aan de groepsfase van de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.