Cocu baalt na nederlaag en blijft zitten met 'persoonlijke frustratie'

Derby County moet tot het eigen afgrijzen een pas op de plaats maken. Een afgewezen penaltyclaim en te weinig blessuretijd zorgden voor frustraties bij manager Phillip Cocu.

Bristol City
3 - 2
Derby County

Derby County likte woensdag de wonden na de nederlaag bij Bristol City (3-2). 'Het was een slechte wedstrijd om te verliezen, we hadden veel dichter bij de play-offs kunnen komen', zei Wayne Rooney na het verlies tegen een concurrent, waardoor de achterstand op een plaats bij de eerste zes is gegroeid tot tien punten.

Ook Cocu erkende dat een mooie kans een stap omhoog te maken werd gemist. 'Ik had gedacht dat we een goed resultaat zouden boeken om de sprong te maken. We blijven nu in de middenmoot en staan ver van de play-offs.'

De donkere wolken pakten zich samen voor Derby, dat een half uur voor tijd tegen een 3-0 achterstand aankeek. Goals van Martin Waghorn en Chris Martin boden perspectief voor The Rams. 'We waren dicht bij de gelijkmaker. De penalty had een cruciaal kunnen zijn. Ze vertelde mij dat het hands was', keek Cocu terug.

De magere aantal bijgetelde tijd – vier minuten – zat de oud-international ook dwars. 'Het is een raadsel hoe ze het aantal extra minuten berekenen. Het is een persoonlijke frustratie, maar daardoor hebben we niet verloren.'