Clubs in de rij voor Giakoumakis, VVV wil de hoofdprijs

Reacties

Mocht het Georgios Giakoumakis (26) niet lukken VVV-Venlo in de Eredivisie te houden, dan kan de spits zijn club op een andere manier alsnog redden. Door de Griek te verkopen denkt VVV denkt de ergste doemscenario's te kunnen voorkomen.

Clubs in de rij voor Giakoumakis, VVV wil de hoofdprijs
© Pro Shots

De interesse voor Giakoumakis is de afgelopen maanden allerminst verflauwd. Clubs uit een groot aantal landen hebben bij VVV dan wel de zaakwaarnemer van de international hun interesse kenbaar gemaakt.

De cijfers van de spits zijn ongekend. Met 25 doelpunten achter zijn naam lijkt Giakoumakis niet meer te achterhalen in de jacht op de eerste Willy van der Kuijlen-trofee. Hij koerst ook af op een bittere primeur: degraderen als Eredivisie-topscorer.

VVV hoopte zichzelf zaterdagavond iets meer lucht te verschaffen door thuis te winnen van RKC Waalwijk, maar kwam niet verder dan een 3-3 gelijkspel. Giakoumakis tekende voor de openingsgoal. In de slotfase deed hij dat doelpunt teniet door in eigen strafschopgebied de bal ongelukkig met een arm te beroeren, zodat RKC de stand alsnog gelijk trok. VVV heeft daardoor een klein wonder nodig om aan degradatie te ontsnappen.

In De Koel zijn de zorgen aanzienlijk, ook met het oog op de lange termijn, maar de serieuze belangstelling voor Giakoumakis biedt houvast. Het hierna nog één seizoen doorlopende contract met de topscorer bevat geen gelimiteerde transfersom. VVV – dat een optie op een extra contractjaar heeft - mikt op een afkoopsom tussen de zes en tien miljoen euro, geld dat de club in alle scenario's heel goed kan gebruiken.

© Pro Shots

Verschillende clubs uit Engeland, spelend in Premier League en Championship, hebben naar de spits geïnformeerd. Ook vanuit onder meer Duitsland, Turkije en Qatar wordt gelonkt naar Giakoumakis, die dit seizoen zijn debuut maakte in de nationale ploeg van Griekenland.

Giakoumakis kwam afgelopen zomer voor minder dan twee ton over van AEK Athene, dat hem had verhuurd aan het Poolse Gornik Zabrze. Waar hij bij andere clubs nooit helemaal uit de verf kwam, ontpopte hij zich bij VVV tot een revelatie. Hij startte met een hattrick op bezoek bij FC Emmen en bleef scoren.

De spits zou na dit seizoen graag in Nederland actief blijven. Vanuit de Eredivisie bestaat vooralsnog geen concrete interesse voor Giakoumakis. Mocht dat niet veranderen, dan hoopt hij in eerste instantie op een transfer naar één van de betere voetballanden. Hij ziet nog volop ruimte om zichzelf verder te ontwikkelen als voetballer en is niet van plan puur voor het geld te kiezen.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
14
Willem II
34
8
7
19
40-68
-28
31
15
RKC Waalwijk
34
7
9
18
33-55
-22
30
16
FC Emmen
34
7
9
18
40-68
-28
30
17
VVV-Venlo
34
6
5
23
43-91
-48
23
18
ADO Den Haag
34
4
10
20
29-76
-47
22
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.