Eredivisie geeft gehoor aan oproep: topscorer krijgt Van der Kuijlen-trofee

Reacties

De Eredivisie CV heeft gehoor gegeven aan de oproep om de prijs voor de Eredivisie-topscorer om te dopen tot de Willy van der Kuijlen-trofee. De wijziging wordt nog dit seizoen ingevoerd als eerbetoon aan de overleden PSV-icoon.

Eredivisie geeft gehoor aan oproep: topscorer krijgt Van der Kuijlen-trofee
© Pro Shots

Nadat Van der Kuijlen vorige maand op 74-jarige leeftijd overleed, gingen al snel stemmen op om de jaarlijke prijs voor de topscorer van de Eredivisie te vernoemen naar de Mister PSV. In dienst van de Eindhovenaren (en MVV) groeide Skiete Willy immers uit tot de eeuwige topscorer van de vaderlandse competitie met 311 goals.

Namens VI deed Simon Zwartkruis een dringende oproep de trofee te vernoemen naar Van der Kuijlen, een oproep die Ruud van Nistelrooy steunde. PSV klopte ook aan bij de Eredivisie CV, die te kennen gaf te zullen kijken naar de vernoeming van de trofee naar Van der Kuijlen. De daad is nu dus bij het woord gevoegd.

En dus kan Georgios Giakoumakis de eerste topscorer worden die de Willy van der Kuijlen-trofee in ontvangst mag nemen. De Griekse spits van VVV-Venlo is met 24 goals de afgetekende leider van het topscorersklassement van de Eredivisie, op grote afstand gevolgd door Steven Berghuis en Donyell Malen (17 goals).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.