Wie degradeert en wie overleeft? De ongekende spanning onderin

Reacties

Met nog twee speelrondes te gaan is het ongekend spannend onderin de Eredivisie. Vijf clubs zijn nog altijd niet zeker van lijfsbehoud en het gat tussen nummer veertien RKC Waalwijk en hekkensluiter ADO Den Haag is maar vijf punten. We werpen een blik op de actuele situatie en het resterende programma.

Wie degradeert en wie overleeft? De ongekende spanning onderin

14. RKC Waalwijk (27 punten)

Van de clubs in nood staat RKC er het beste voor met 27 punten, maar de formatie van trainer Fred Grim is er nog niet. Met de 3-3 op bezoek bij concurrent VVV-Venlo was men in Waalwijk niet blij, maar ook weer niet heel teleurgesteld. Doordat FC Emmen en Willem II een dag later verloren, viel het resultaat in Venlo helemaal mee voor RKC, dat in de laatste speelrondes FC Twente (thuis) en Feyenoord (uit) treft. Eerder dit seizoen pakte RKC tegen die clubs in totaal vier punten, wat nu genoeg zou zijn voor handhaving.

Do 13 mei 2021

Zo 16 mei 2021

15. Willem II (25 punten)

De buurman van RKC, Willem II, staat met 25 punten net boven de degradatiestreep. De Tilburgers voelen de hete adem van liefst drie achtervolgers in de nek en hebben echt nog punten nodig. Na nederlagen tegen FC Utrecht (3-2) en PSV (0-2) komt daar donderdag de uitgelezen kans voor. De ploeg van trainer Zeljko Petrovic gaat dan op bezoek bij ADO, dat dan op een achterstand van zes punten kan worden gezet. Op zondag komt Fortuna Sittard op bezoek.

Do 13 mei 2021

Zo 16 mei 2021

16. FC Emmen (24 punten)

Van 6 naar 24 punten in een paar weken tijd. FC Emmen leek in februari nog dood en begraven toen de club onderaan stond en maandenlang wachtte op de eerste zege. Toen die tegen PEC Zwolle eenmaal werd geboekt, was de Drentse formatie los. Door de nederlagen bij Ajax (4-0) en FC Groningen (0-4) is er wel wat zand in de motor gekomen en drong het besef maar weer eens door dat het niet vanzelf gaat. Emmen speelt nog tegen SC Heerenveen en VVV en heeft dus alles in eigen hand om niet direct te degraderen.

Do 13 mei 2021

Zo 16 mei 2021

17. VVV-Venlo (23 punten)

Waar Emmen aan een opmars begon, zakte VVV juist helemaal weg. De nederlagen volgden elkaar in rap tempo op en Jos Luhukay, die de ontslagen Hans de Koning opvolgde, moest ervoor zorgen dat VVV voor de Eredivisie behouden bleef. Na al die verliespartijen op rij moest zaterdag een belangrijke stap gezet worden tegen RKC, maar de Waalwijkers hielden het op 3-3. Daardoor wordt het voor VVV, dat donderdag op bezoek gaat bij Ajax, wel erg lastig om zich te handhaven. Wellicht wordt het thuisduel met Emmen van zondag een cruciale.

Do 13 mei 2021

Zo 16 mei 2021

18. ADO Den Haag (22 punten)

Waar sommigen er al rekening mee hielden dat ADO volgend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie speelt, rechtte de ploeg van trainer Ruud Brood net op tijd de rug. Door de overwinningen op Feyenoord (3-2) en PEC (0-1) is er weer hoop voor de club uit Den Haag. Gezien het programma is het ook nog van alles mogelijk voor ADO. Eerst komt Willem II op bezoek en in speelronde 34 staat een bezoek aan FC Twente op het programma.

Do 13 mei 2021

Zo 16 mei 2021

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Welke twee clubs degraderen en wie moet de play-offs in? Laat het hieronder weten in de comments!

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.