Clubloze Powel kiest voor Spaans avontuur

Berry Powel zet zijn carrière voort in de Spaanse Segunda Division. De dertigjarige aanvaller, die afgelopen seizoen door ADO Den Haag werd verhuurd aan De Graafschap, heeft een eenjarig contract getekend bij Gimnàstic de Tarragona.

Clubloze Powel kiest voor Spaans avontuur

Bovendien zal zijn verbintenis bij een bepaald aantal gespeelde wedstrijden automatisch met een extra jaar worden verlengd. Afgelopen zomer bereikte Powel met ADO Den Haag overeenstemming over het ontbinden van zijn contract, waarop verschillende clubs belangstelling toonden. Onlangs was de aanvaller nog dicht bij een akkoord met Albacete, maar de keuze is nu op Gimnàstic gevallen.

'De omstandigheden zijn hier perfect', laat Powel aan Voetbal International weten. 'Een buitenlands avontuur stond hoog op mijn verlanglijstje en op deze manier krijgt het een mooie uitkomst. Het leven spreekt me hier aan en het voetbal in de Segunda Division is van een goed niveau.' Powel speelde in het verleden voor FC Den Bosch, Millwall, De Graafschap, FC Groningen en ADO Den Haag, waarin hij in 224 duels tot 87 treffers kwam.

Freek Jansen

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen