Clubiconen Willem II stellen beslissing over toekomst uit tot na seizoen

Reacties

Willem II heeft de aflopende contracten van Freek Heerkens en Jordens Peters formeel opgezegd. In een later stadium gaat de club in gesprek met de twee trouwe verdedigers.

Clubiconen Willem II stellen beslissing over toekomst uit tot na seizoen
© Pro Shots

Zoals alle clubs in het betaald voetbal moet Willem II conform het cao vóór 1 april laten weten wat er gebeurt met de aflopende contracten. Die van Heerkens en Peters zijn formeel opgezegd. Dat betekent niet dat de Tilburgers definitief afscheid nemen van de twee dertigers, die respectievelijk negen (Peters) en acht jaar (Heerkens) bij Willem II spelen. Technisch directeur Joris Mathijsen laat op de clubwebsite weten dat met beide spelers al gesprekken zijn geweest over de toekomst.

'Met Freek hebben we de intentie door te gaan en volgen gesprekken over een nieuw contract. Voor hem is het nu hoofdzaak goed te revalideren om in de laatste fase van het seizoen ook op het veld van waarde te zijn voor Willem II', vertelt Mathijsen. 'Samen met Jordens wordt het besluit over zijn toekomst bij de club na afloop van het huidige seizoen genomen. Zowel Freek als Jordens geeft aan dat lijfsbehoud en het clubbelang op dit moment op één staan. Dat zegt veel over hun betrokkenheid bij de club.'

Van den Bogert & Romeny
Victor van den Bogert heeft al wel te horen gekregen dat hij mag vertrekken. De 21-jarige verdediger speelt al sinds zijn elfde in de jeugdopleiding en debuteerde in 2019 voor de hoofdmacht, maar een echte doorbraak bleef uit. Daarnaast wordt de optie tot koop op de van NEC gehuurde Ole Romeny niet gelicht. De twintigjarige aanvaller kwam in elf optredens in de Eredivisie nog niet tot scoren. Dinsdag maakte Willem II al bekend dat de optie in het contract van Dries Saddiki is gelicht.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Willem II
Meer over Willem II
Meer F. Heerkens
Meer over F. Heerkens
Meer J. Peters
Meer over J. Peters
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.