Clubdirecteur pleit voor clausule na ophef Mazraoui en El Ghazi

Steeds meer voetballers spreken zich uit over de oorlog tussen Israël en Palestina, maar worden daar ook door hun clubs op aangesproken of zelfs voor gestraft. Markus Krösche, sportief directeur van Eintracht Frankfurt, pleit voor een clausule waardoor spelers zich niet meer over dit soort thema's uit kunnen spreken.

Clubdirecteur pleit voor clausule na ophef Mazraoui en El Ghazi
© Pro Shots

Anwar El Ghazi en Noussair Mazraoui waren twee van de spelers die zich deze week uitspraken over het conflict tussen beide landen en werden door hun clubs FSV Mainz en Bayern München op het matje geroepen. El Ghazi werd zelfs op non-actief gesteld.

Krösche oppert een clausule waardoor het verleden tijd is dat spelers zich uitspreken. 'Ik weet niet of dat mogelijk is. Al dit soort ideeën zijn nuttig, we zullen moeten zien hoe ze kunnen worden geïmplementeerd', zegt Krösche tegen BILD. 

'Het is belangrijk dat we in het algemeen communiceren. Communiceer met spelers van verschillende afkomsten en religies. Als clubs moeten we openheid creëren en deze waarden ook overbrengen en uitdragen. Een team is ook een afspiegeling van de samenleving. Uiteindelijk gaat het erom dat we elkaar allemaal met respect behandelen en verschillende meningen respecteren. Een clausule als deze kan zeker nuttig zijn.'

Bekijk hier al onze video's