Club Brugge loopt slechts één punt in op Anderlecht

Door thuis gelijk te spelen tegen RC Genk is Club Brugge niet veel opgeschoten met de nederlaag van Anderlecht. Vooral in de tweede helft kreeg de thuisclub kansen op de overwinning.

Twee nieuwe spelers bepaalden de eindstand in Brugge. In de twintigste minuut zette Thomas Buffel de bezoekers verdiend op 0-1. De voormalig Feyenoorder maakte zijn debuut voor Genk, hij werd twee weken geleden overgenomen van Cercle Brugge.

Na de openingstreffer nam Club het initiatief en op slag van rust maakte Ivan Perisic de 1-1. Een schot van Wesley Sonck werd geblokt, maar de deze zomer van FC Sochaux overgenomen middenvelder reageerde attent en schoot de rebound binnen.

In de tweede helft kreeg Club veel kansen op de 2-1, maar gescoord werd er niet meer in Brugge. Mede doordat scheidsrechter Pieter Vink besloot tien minuten voor tijd geen strafschop te geven na een overtreding van doelman Davino Verhulst op Sonck.

Door het gelijkspel staat de ploeg van Adrie Koster na zes wedstrijden op de vierde plaats. Club heeft elf punten, drie minder dan koploper Sint-Truiden en twee minder dan Anderlecht. RC Genk staat op de tiende plaats, met zeven punten uit zes duels.