Club Brugge koeltjes onder Turks dreigement over Galatasaray-huurling

Reacties

Het dossier Mbaye Diagne heeft een nieuwe wending gekregen. Galatasaray wil Club Brugge dwingen tot een schadevergoeding voor de slechte behandeling van de aanvaller.

Club Brugge koeltjes onder Turks dreigement over Galatasaray-huurling
© Pro Shots

De Senegalese spits heeft zich met gedrag binnen en buiten de lijnen onmogelijk gemaakt bij Club Brugge, dat de Galatasaray-huurling sinds november verbannen heeft uit de A-selectie. De problemen rond een strafschop in de wedstrijd tegen Paris Saint-Germain bleken de kiem voor een breuk. Een tweede kans bood geen soelaas.

De strafmaatregel is tegen het zere been van de Turkse club. 'Diagne heeft al een maand niet bij Club Brugge meegetraind', zei bij Galatasaray-voorzitter Mustafa Cengiz bij BeIN Sports. 'Ze hebben hem bijna ter dood veroordeeld.'

Galatasaray ziet Diagne verpieteren en daarmee de geïnvesteerde miljoenen verdampen. Om meer kapitaalsvernietiging te voorkomen gaat de club naar de FIFA stappen. Volgens Turkse media wordt daar een schadevergoeding van vijftien miljoen euro geëist.

In Brugge zijn ze niet onder de indruk van de oorlogstaal uit Istanbul. De Belgen wijzen daartoe naar de speler zelf, die immers tot 31 januari zijn handen vrij had om een nieuwe club te vinden. Daarbij was ook contact met Galatasaray. Naar verluidt was er een oplossing gevonden in China, maar ging er vanwege de uitbraak van het Corona-virus een streep door die plannen.

Bovendien liet Diagne zich deze week in weerwil van de afspraken niet meer zien in Brugge om de training te hervatten. De aanvaller zou inmiddels in Istanbul zitten…

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Club Brugge
Meer over Club Brugge
Meer M. Diagne
Meer over M. Diagne
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.