Club Brugge houdt in aanloop naar clash titelhoop levend

Club Brugge kan nog altijd kampioen worden in België. Op bezoek bij verliezend bekerfinalist AA Gent werd gewonnen door de titelverdediger.

Gent
Gent
0 - 1
Club Brugge
Club Brugge

De thuisploeg hoopte de kater van de verloren bekerfinale tegen KV Mechelen weg te spoelen in eigen huis. Club Brugge had vrijdag al titelrivaal RC Genk zien winnen, waardoor het gat was gegroeid naar negen punten. Een zege was dus zeer welkom. Bij de bezoekers startten Ruud Vormer, Stefano Denswil en Sofyan Amrabat in de basis.

Aanvoerder Vormer was een van de Club-spelers die aan de openingstreffer rook, voordat het in de 33ste minuut raak was. Vormer draaide als een ware spits met de bal aan de voet weg bij zijn tegenstander en legde de bal panklaar voor Mats Rits, voor wie het een koud kunstje was de bal in het dak van het doel te schieten: 0-1. Gent probeerde daar voor rust nog wel wat tegenover te zetten, maar had het vizier niet op scherp staan.

Na rust had Club Brugge aanvankelijk de touwtjes in handen. Omdat een goal van Denswil werd afgekeurd vanwege buitenspel, bleef het evenwel spannend. Even dacht Gent zelfs de gelijkmaker geproduceerd te hebben, maar de VAR keurde de treffer van Vadis Odjidja Ofoe af vanwege buitenspel. Die afgekeurde treffer zorgde voor hernieuwde moed bij Gent, maar de gelijkmaker kwam er niet meer. Wel werd er nog een goal afgekeurd, ook het feestje van Hans Vanaken – die dacht de 0-2 gemaakt te hebben – ging niet door. En ook hier deed de VAR dit vanwege buitenspel. In de slotfase werd zelfs nóg een goal afgekeurd, maar in het geval van Arnaud Souquet (AA Gent) hoefde daar geen VAR aan te pas te komen.

Door de zege heeft Club, waar Arnaut Danjuma Groeneveld een helft meedeed als invaller, het gat met Genk teruggebracht naar zes punten. In het volgende duel is uitgerekend Genk de tegenstander. De bezoekers kunnen dan kampioen worden, maar in eigen huis kan Club ook voor een verschil van drie punten met nog twee duels te gaan zorgen. De titelrace is dus nog niet beslist. AA Gent is zesde en kan alleen nog Europa in als Anderlecht wordt achterhaald én bekerwinnaar KV Mechelen gestraft wordt voor het aandeel.