Orban scoort bijna vanaf de aftrap: 'Dit was de goal van het jaar geweest'

Reacties

Gift Orban heeft zich in de afgelopen maanden in de kijker gespeeld bij AA Gent en trok ook zaterdag weer de aandacht naar zich toe. De lat voorkwam een nominatie voor de Puskás Award.

Orban scoort bijna vanaf de aftrap: 'Dit was de goal van het jaar geweest'
© Eleven Sports
Standard Luik
Standard Luik
1 - 2
Gent
Gent

Gent speelde zaterdag in de play-offs om Europees voetbal tegen Standard Luik en stond halverwege met 0-1 voor, dankzij een goal van Orban. Dat was al zijn zestiende doelpunt in dienst van AA Gent, waar hij pas sinds februari speelt. Orban nam de aftrap voor het begin van de tweede helft en kwam met een geniale actie direct heel dicht bij zijn zeventiende goal op de Belgische velden.

Orban stond in zijn eentje achter de bal, dus Standard-keeper Arnaud Bodart kon zich al ergens op voorbereiden. Toch leek hij nog behoorlijk verast toen Orban in één keer op doel schoot. Bodart kwam niet meer bij de bal en had het geluk dat het schot van Orban nét iets te hoog was. Via de lat en het lijf van Bodart belandde het leder weer in het veld.

'Dit heb ik nog nooit gezien', jubelde Eleven-commentator Gert Verheyen. Dat gold niet voor Hein Vanhaezebrouck, de coach van AA Gent. 'Want ik heb dit zelf ook eens gedaan', beweerde hij tegenover Het Laatste Nieuws. 'Zelfs van verder. En gescoord, hé. Wel op een lager niveau, maar goed.'

Natuurlijk vond Vanhaezebrouck het jammer dat het kunststukje van Orban geen doelpunt opleverde. 'Dit was het doelpunt van het jaar geweest in Europa', dacht de coach. 'Wat Gift daar doet, verbaast me niet. Dit is zijn kwaliteit. Niemand had er ook een probleem van gemaakt als die bal in de derde ring was beland - hij kán dit gewoon. Jammer dat de bal niet binnen gaat. Hij heeft sowieso een topwedstrijd gespeeld. Gift is gewoon een speler met ongelooflijk veel talent.'

Lees via VI PRO meer over Gift Orban:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.