Anderlecht behoudt sprankje hoop door beladen zege bij rivaal

Reacties

Anderlecht heeft zondagmiddag veerkracht getoond in het beladen thuisduel met Standard Luik. De geplaagde thuisploeg stond bijna de gehele wedstrijd met tien man, maar won toch. Daardoor kan het sportief dramatische seizoen van Paarswit toch nog eindigen met Europees voetbal.

Anderlecht behoudt sprankje hoop door beladen zege bij rivaal
Anderlecht
Anderlecht
2 - 1
Standard Luik
Standard Luik

Het omgekeerde duel in de play-offs om de titel draaide voor Anderlecht op een drama uit. Met toen nog trainer Fred Rutten aan het roer moest het duel bij een 2-0 achterstand al voor rust gestaakt worden vanwege wangedrag van de fans, hetgeen Anderlecht op een driedubbele straf kwam te staan. De ongeregeldheden werden mede veroorzaakt door de grote frustraties bij de fans; Anderlecht leek immers voor het eerst in 55 jaar af te stevenen op een seizoen zonder plaatsing voor Europees voetbal.

De opvolger van Rutten, Karim Belhocine, stipte van tevoren dan ook aan dat het behalen van een Europees ticket voor Anderlecht het grote doel is. Normaal gesproken voldoet alleen de vierde plek daarvoor, maar als bekerwinnaar KV Mechelen alsnog gestraft wordt in de operatie Propere Handen geldt dat ook voor de vijfde stek.

In het Astridpark paste het begin van het duel volledig in het rampseizoen van Anderlecht, want al na tien minuten moest verdediger Sebastiaan Bornauw inrukken met een rode kaart. Na een ziekenhuisbal van een ploeggenoot stopte hij onreglementair de richting het doel oprukkende Mehdi Carcela af.

Met tien man toonde Anderlecht veerkracht, want Standard was nauwelijks beter. In de 36ste minuut werd Anderlecht beloond voor die vechtlust. Na een fraaie dieptebal van Yannick Bolasie rondde Yari Verschaeren af. Zo zorgde het talent voor de 1-0 in het stevige eerste bedrijf.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na rust werd het snel 1-1 toen Carcela te veel ruimte kreeg, naar binnen kapte en in de lange hoek raak schoot. Wederom toonde Anderlecht veerkracht, want tien minuten later was de voorsprong in ere hersteld. Ivan Santini schampte een vrije trap van Adrien Trebel en kopte zo de 2-1 binnen. Ondanks verwoede pogingen van Standard bleef het daar in de slotfase bij.

Ondanks de zege is Anderlecht nog altijd vijfde, maar het gat naar nummer vier Standard is verkleind tot zes punten. Bovendien is het verschil naar nummer zes AA Gent vergroot tot vier punten. Er zijn nog drie duels te gaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Anderlecht
Meer over Anderlecht
Meer Standard Luik
Meer over Standard Luik
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.