Club Brugge duwt Anderlecht kopje onder in moeras van play-offs

Club Brugge blijft in de race om de Belgische landstitel. Op eigen veld versloeg de regerend kampioen zondag Anderlecht, waardoor het drie punten dichter naar koploper Racing Genk kruipt.

Club Brugge
Club Brugge
1 - 0
Anderlecht
Anderlecht

Voor Anderlecht blijven het inktzwarte dagen. De play-offs verliepen tot dusver al desastreus met nederlagen tegen Genk, Club Brugge en Antwerp FC en een doelpuntloos gelijkspel tegen AA Gent. De tweede ontmoeting met Club Brugge mondde uit in een middag om gauw te vergeten.

De thuisclub startte met Stefano Denswil, Ruud Vormer en Arnaut Danjuma Groeneveld. Na een eerste mogelijkheid voor Anderlecht via Alexis Saelemaekers nam Club het initiatief over en werden Siebe Schrijvers (twee keer) en Hans Vanaken gevaarlijk, maar zonder te scoren.

Op slag van rust dacht Wesley zijn team op 1-0 te zetten, maar na tussenkomst van de VAR werd die treffer geannuleerd wegens buitenspel. In de tweede helft kreeg de aanvaller zijn doelpunt echter alsnog. Anderlecht-doelman Thomas Didillon sloeg een hard afstandsschot schot de lucht in, waarna Wesley de rebound binnenkopte.

Anderlecht slaagde er niet in zich terug te knokken. Trainer Karim Belhocine, die het overnam van Fred Rutten na diens aftocht in Brussel, kan zijn team nu in het beste geval nog naar plaats vier loodsen. De achterstand op Standard Luik is met nog vier duels te gaan echter immens: negen punten. Als Anderlecht er niet in slaagt zich te plaatsen voor Europees voetbal, zou dat de eerste keer in 55 jaar zijn.

Club Brugge staat op zijn beurt zes punten achter titelfavoriet Genk, met nog vier wedstrijden te spelen. De regerend kampioen heeft titelprolongatie zodoende niet meer in eigen hand, maar kruist de degens nog wel met de koploper.