Anderlecht en Rutten alweer uit elkaar

Reacties

Anderlecht heeft afscheid genomen van trainer Fred Rutten. De 56-jarige trainer was pas sinds januari werkzaam bij de Belgische topclub. Na aanhoudende teleurstellende resultaten hebben de club en Rutten naar eigen zeggen in goed overleg besloten om uit elkaar te gaan.

Anderlecht en Rutten alweer uit elkaar

Anderlecht meldt op de clubsite dat de sportieve directie en Rutten drie dagen met elkaar hebben overlegd. De Nederlandse oefenmeester gaf daarbij aan dat hij na dit seizoen wilde vertrekken, waaruit beide partijen de conclusie trokken dat het beter was om de samenwerking al per direct stop te zetten.

'De directie apprecieert het werk dat Fred heeft geleverd in moeilijke omstandigheden. Zijn fair play-houding ten opzichte van RSC Anderlecht laat ons toe het sportieve project van volgend seizoen in optimale omstandigheden voor te bereiden', aldus technisch directeur Frank Arnesen op de clubsite. 'We gaan in de beste verstandhouding en met wederzijds respect uit elkaar. We wensen Fred veel succes in zijn verdere carrière.'

Anderlecht bevindt zich in een diepe sportieve crisis en dreigt voor het eerst sinds 55 jaar Europees voetbal mis te lopen. Belgische media spraken zelfs van de zwaarste crisis in de clubgeschiedenis. 'Maak je over de coach geen zorgen, ik ben wel strijdbaar. Dit is wel extreem, maar ik heb wel ervaring in dit soort situaties', zei Rutten onlangs nog.

Rutten werd op 6 januari aangesteld als opvolger van de ontslagen Hein Vanhaezebrouck. Phillip Cocu was eerder ook in beeld bij de Belgische club. Rutten vertrok in november bij het Israëlische Maccabi Haifa en zat zodoende zonder club. Anderlecht was de achtste club van Rutten als hoofdtrainer. Eerder stond hij voor de groep bij Twente, Schalke 04, PSV, Vitesse, Feyenoord, Al-Shabab en dus Maccabi. De 56-jarige Rutten was de zesde Nederlandse trainer bij Anderlecht.

'Rutten zal na hectische periode niet snel instappen bij FC Twente'
Pro League

Stand Ronde 1 Pro League 2018/2019

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Genk
10
6
2
2
19-8
+11
52
2
Club Brugge
10
7
1
2
19-11
+8
50
3
Standard Luik
10
4
1
5
17-16
+1
40
4
Antwerp
10
4
2
4
12-16
-4
39
5
Gent
10
3
1
6
10-15
-5
35
6
Anderlecht
10
1
3
6
8-19
-11
32
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Anderlecht
Meer over Anderlecht
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.