Club Brugge haakt af ondanks productieve Vormer

Reacties

Ondanks twee treffers van Ruud Vormer is Club Brugge zo goed als afgehaakt in de Belgische titelrace. AA Gent gaat die strijd na een zege in Brugge (2-3) nu uitvechten met Anderlecht.

Club Brugge haakt af ondanks productieve Vormer

Vormer maakte tegen de verrassende koploper twee keer een achterstand van zijn ploeg ongegaan. Na de snelle openingstreffer van Lasse Nielsen (ex-NEC) schoof hij vlak voor rust de 1-1 binnen. En nadat een van richting veranderd schot van Brecht Dejaeghere binnen was gezeild, maakte Vormer met een omhaal de 2-2.

Brugge, waar Stefano Denswil op de bank bleef, moest echter winnen om de kansen op de landstitel in eigen hand te houden. Maar ondanks een bij vlagen groot veldoverwicht lukte het de thuisclub niet om het duel naar zich toe te trekken. Sterker nog: Benito Raman schonk de zege aan de bezoekers, die nu met Anderlecht gaan uitvechten wie kampioen van België wordt.

Voor Club Brugge rest na de nederlaag de strijd om plaats twee, die recht geeft op de voorronde van de Champions League. Gent (vijf punten meer dan Brugge met nog twee duels) staat eerste, met twee verliespunten minder dan Anderlecht. Op de laatste speeldag treffen deze ploegen elkaar in Brussel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.