Clasie en Van Dijk vervolgen wederopstanding Southampton

Southampton heeft goede zaken gedaan in de Premier League door Burnley in eigen huis met 3-1 te verslaan. De ploeg van manager Claude Puel blijft daarmee voor het zevende duel op rij ongeslagen in alle competities.

Jordy Clasie en Virgil van Dijk konden beiden rekenen op een basisplaats bij The Saints, waar ook ex-Eredivisionisten Cuco Martina en Dusan Tadic begonnen. Het viertal kon niet voor doelpunten zorgen in de eerste helft, waarin het behoorlijk eenrichtingverkeer was richting het doel van Burnley. Southampton had echter na rust aan een periode van een kwartier genoeg om de zege veilig te stellen.

Charlie Austin maakte in de 52ste minuut zijn zesde doelpunt in de laatste zes duels door van dichtbij in te tikken na goed terugkoppen van Van Dijk uit een hoekschop. Nathan Redmond scoorde kort daarna eveneens uit een corner. De Engelsman schoot de bal bij de tweede paal binnen.

Toen ex-AZ'er Johann Berg Gudmundsson Southampton-linksback Sam McQueen onhandig ten val bacht in het strafschopgebied, kon Austin zijn tweede van de avond maken vanaf de penaltystip. Ook de bezoekers kregen daarna nog een strafschop, nadat Tadic bij een corner een overtreding had begaan op Ben Mee. Sam Vokes maakte geen fout en trakteerde de Southampton-defensie op het eerste tegendoelpunt in zeven duels in alle competities.

Na twee punten in de eerste vier Premier League-duels van het seizoen, pakte Southampton tien punten uit de volgende vier. The Saints stijgen daardoor naar de achtste plaats op de ranglijst, Burnley staat veertiende.