Clásico-verzamelaar Messi treedt toe tot select gezelschap

Reacties

Lionel Messi wordt woensdagavond pas de vijfde speler met veertig edities van El Clásico in de benen. De 31-jarige dribbelaar nadert daarmee het record van Manuel Sanchís, al is ook Sergio Ramos daarvoor nadrukkelijk in de race.

Clásico-verzamelaar Messi treedt toe tot select gezelschap
Real Madrid
Real Madrid
0 - 3
Barcelona
Barcelona

De verdediger van Real Madrid staat namelijk al op veertig optredens in de titanenstrijd, eentje meer dan Messi. Sanchís, die tussen 1983 en 2001 de clubkleuren van De Koninklijke verdedigde, deed mee in 43 Clásico's.

Wat doelpunten in de 'derby van het heelal' betreft, staat er geen enkele maat op Messi. De Argentijn maakte 26 treffers tegen Real Madrid. Alfredo Di Stéfano en Cristiano Ronaldo delen de tweede plaats in dit klassement met beiden achttien doelpunten, in hun geval tegen Barcelona.

Spelers met meeste Clásico's:

Speler Aantal Clásico's Club
Manuel Sanchís 43 Real Madrid
Francisco Gento 42 Real Madrid
Xavi 42 Barcelona
Sergio Ramos 40 Real Madrid
Lionel Messi 39 Barcelona
Andrés Iniesta 39 Barcelona
Fernando Hierro 37 Real Madrid
Raúl 37 Real Madrid
Iker Casillas 37 Real Madrid

In Bernabéu staat woensdagavond een ticket voor de finale in het Copa del Rey-toernooi op het spel. Na de 1-1 is er, heel clichématig, nog alles mogelijk in de return. Messi voelt zich vaak als een vis in het water in het onderkomen van Real Madrid. Zijn balans in de Clásico's in Bernabéu mag er zijn: tien zeges, drie gelijke spelen, zes nederlagen en vijftien doelpunten.

Afgelopen zaterdag imponeerde Messi met drie wonderschone doelpunten tegen Sevilla, zijn vijftigste hattrick in zijn loopbaan. Ook Rafael van der Vaart was diep onder de indruk, zo liet hij in een Clásico-voorbeschouwing op radiozender El Larguero weten. 'Messi is niet te stoppen, ook omdat hij overal opduikt. Messi is van een andere planeet.'

Meeste goals in Clásico's:

Speler Goals in El Clásico Club
Lionel Messi 26 Barcelona
Alfredo Di Stéfano 18 Real Madrid
Cristiano Ronaldo 18 Real Madrid
Raúl 15 Real Madrid
César 14 Barcelona
Francisco Gento 14 Real Madrid
Ferenc Puskás 14 Real Madrid
'Messi was asociaal goed, het is gewoon niet meer uit te leggen'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.