De verbijsterende statistieken van Messi

Reacties

Lionel Messi voerde zaterdagmiddag andermaal een voetbalshow op, niet voor het eerst ten koste van Sevilla. Kille statistieken doen eigenlijk geen recht aan de klasse van de meervoudige Gouden Bal-winnaar, maar we zetten toch wat cijfers bij elkaar.

De verbijsterende statistieken van Messi

Messi liet tijdens de 2-4 zege alweer zijn vijftigste hattrick in zijn professionele loopbaan aantekenen: 44 voor Barcelona en zes voor de Argentijnse nationale ploeg.

• Zijn eerste hattrick dateert van maart 2007. Uitgerekend tegen Real Madrid sloeg de toen negentienjarige Messi drie keer toe in Camp Nou.

De superster staat na zaterdag op 650 goals in zijn loopbaan, 65 voor Argentinië en 585 voor Barcelona.

• Voor de Catalanen speelde Messi tot nu toe 669 officiële duels, wat betekent dat hij per wedstrijd gemiddeld 0,87 keer scoorde. Indrukwekkend is ook dat hij in dienst van Barcelona liefst 228 keer een assist voor zijn rekening nam.

Al die goals, assists en briljante acties vertalen zich in 33 prijzen. Dit seizoen kan Messi alweer zijn tiende La Liga-titel pakken. Het grote doel dit seizoen is echter een Champions League-eindzege, nadat Barcelona in 2016, 2017 en 2018 al in de kwartfinale bleef steken. Tot nu toe won Messi vier keer het miljardenbal.

Grappig toeval: Messi imiteerde tegen Sevilla de iconische foto van het WK 1970, waarop Pelé een treffer viert met Jairzinho.

• Het arme Sevilla is het favoriete slachtoffer van Messi. De dribbelaar produceerde 36 treffers in zijn 37 officiële duels met de club uit Andalusië. Kijken we naar hattricks, dan is Valencia het vaakst getroffen. De club uit de sinaasappelstad incasseerde vier keer een drieklapper van de Argentijn.

• Messi maakte in de lopende competitie al 25 treffers, negen meer dan eerste achtervolger Luis Suárez. Een zesde topscorerstitel voor de Argentijn in La Liga is aanstaande. Alleen Telmo Zarra kreeg dat ooit voor elkaar.

Sinds het seizoen 2009/10 liet Messi elk seizoen minimaal 25 competitiegoals aantekenen, een hallucinante reeks. In 2008/09 bleef hij steken op 23 treffers. Zijn beste jaargang was 2011/12: vijftig doelpunten.

• Dit seizoen, alle competities meegerekend, loopt Messi meer dan één op één. In 32 officiële duels verzorgde hij 33 treffers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.