City-uitblinker Laporte wéér genegeerd, Deschamps kiest voor Lenglet

Reacties

Didier Deschamps heeft Manchester City-verdediger Aymeric Laporte wederom genegeerd bij het selecteren van 24 spelers voor de interlands van Frankrijk tegen Bolivia, Turkije en Andorra. Clément Lenglet mag zich wel voor het eerst melden bij Les Bleus.

City-uitblinker Laporte wéér genegeerd, Deschamps kiest voor Lenglet

Laporte speelde in totaal 51 wedstrijden in het magnifieke seizoen van Manchester City, waarin de Community Shield, de League Cup, de FA Cup én de Premier League werden gewonnen. De 24-jarige Franse verdediger geldt als een van Pep Guardiola's lievelingen binnen de selectie, maar wonderwel speelde hij nooit een interland voor het Franse nationale elftal. Ook nu Presnel Kimpembe geopereerd moet worden aan een liesblessure is de naam van Laporte, die Baskische voorouders heeft en dus ook voor Spanje uit mag komen, niet terug te vinden tussen de 24 namen die Deschamps dinsdag bekend maakte.

'De coach maakt beslissingen en blijkbaar niet op sportieve gronden. Als hij me niet oproept is dat denk ik vanwege persoonlijke redenen. Ik heb in alle Franse jeugdelftallen gespeeld en was ook altijd aanvoerder, maar ik moet zijn beslissing accepteren. Ik zal hem niet bellen voor uitleg en werk elke dag hard bij mijn club om de selectie af te dwingen. Dat zou een droom voor mij zijn', zei Laporte begin april al eens.

Nieuwe hoop
Door het ontbreken van Kimpembe was er nieuwe hoop voor Laporte. Valse hoop, zo blijkt. Naast Samuel Umtiti (Barcelona), Raphaël Varane (Real Madrid) en Kurt Zouma (Everton) is Lenglet de vierde centrale verdediger in de Franse selectie. Hij is voor het eerst bij Les Bleus gehaald voor het oefenduel met Bolivia (2 juni) en de EK-kwalificatieduels met Turkije (8 juni) en Andorra (11 juni). Met 44 gespeelde wedstrijden in alle competities had de 23-jarige verdediger eveneens een groot aandeel in het seizoen waarin Barcelona kampioen van La Liga werd en de halve finale van de Champions League haalde.

Net als Lenglet werden ook Mike Maignan (LOSC Lille), verkozen tot beste keeper van het afgelopen Ligue 1-seizoen, en vleugelverdediger Léo Dubois (Olympique Lyon) voor het eerst bij het Franse nationale elftal gehaald.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.