Deschamps laat steunpilaren City en Barcelona links liggen

Reacties

Frankrijk bulkt niet alleen voorin van de kwaliteit, ook achterin heeft Didier Deschamps keuze te over. Richting de start van de EK-kwalificatiereeks houdt de bondscoach van de wereldkampioen echter vast aan de vaste namen.

Deschamps laat steunpilaren City en Barcelona links liggen

En dat betekent dat Aymeric Laporte en Clément Lenglet, dit seizoen steunpilaren in de achterhoedes van Manchester City en Barcelona, er opnieuw niet bij zijn als Les Bleus het later deze maand opnemen tegen Moldavië (22 maart) en IJsland (25 maart). De pas net weer fitte Samuel Umtiti, die woensdag nog op de bank zat tegen Olympique Lyon terwijl Lenglet in de basis stond, en Paris Saint-Germain-verdediger Presnel Kimpembe krijgen de voorkeur.

'Sam is op de weg terug', zei Deschamps over de rentree van Umtiti, die door een knieblessure zijn laatste interlands in september speelde. 'Hij is in goede conditie, fysiek gezien zijn er geen zorgen meer. En bovendien acteert hij op een hoog niveau en heeft hij meer ervaring dan anderen. Hij mist alleen wat wedstrijdritme.' Dat heeft Lenglet dus wel. 'Maar hij weet niet wat het is om interlandvoetbal te spelen', verdedigde de bondscoach zijn keuze.

Samuel Umtiti is pas net weer fit, maar Deschamps rekent op de 27-voudig international.
Samuel Umtiti is pas net weer fit, maar Deschamps rekent op de 27-voudig international.

Deschamps voegde eraan toe dat Lenglet in de toekomst zeker een optie is voor de Franse nationale ploeg. Over Laporte, eveneens een linkspoot, repte de oud-international met geen woord. Eind vorig jaar kwam de verdediger met Baskische roots van City wel ter sprake in een interview met RMC. Toen stelde Deschamps dat hij niet alleen maar linksbenige verdedigers in zijn selectie wilde hebben. En dus zit bijvoorbeeld Kurt Zouma (Everton) er nu wel bij, en Laporte dus niet.

Laporte
En dat frustreert Laporte, die in 2017 voor het laatst werd opgeroepen toen hij nog speler was van Athletic Bilbao maar zijn debuut nog moet maken. 'Natuurlijk denk ik niet dat dit een sportieve keuze is, maar dat zou je hem moeten vragen. Ik heb niets tegen hem, als er iemand een probleem heeft is hij het', zei hij al eens. 'Ik had wereldkampioen kunnen zijn… Maar dit zijn de keuzes van een trainer. Ik denk dat hij me om persoonlijke redenen niet oproept, maar ik heb het te respecteren.'

De uitspraken van Laporte verbaasden Deschamps, maar hij liet de verdediger van City nu dus opnieuw links liggen. De bondscoach ontkende ook dat spelers die vorig jaar een bijdrage leverden aan de wereldtitel een garantie hebben op een plek in de selectie, toen hij werd gevraagd naar de toekomst als international van op leeftijd rakende spelers als doelman Steve Mandanda en spits Olivier Giroud. 'Ze zullen moeten blijven presteren, in juni of november kan de situatie weer anders zijn.'

Nederland
Deschamps maakt zich na het mislopen van de eindronde van de Nations League geen zorgen over de staat van de Franse ploeg. 'We hebben maar een wedstrijd verloren, in Nederland tegen een erg goed team. Toen zat de sleet er fysiek en mentaal ook op. Spelers blijven mensen, het blokkeerde even. We blijven daar alert op. Nu beginnen we aan een nieuwe kwalificatiereeks. De wedstrijden zitten dichter op elkaar en we zullen als wereldkampioen gemotiveerde teams treffen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.