Deschamps blij met reactie Frankrijk na offday tegen Oranje

Reacties

Tot grote tevredenheid van bondscoach Didier Deschamps won Frankrijk dinsdagavond met 1-0 van Uruguay. De reactie die zijn spelers gaven na de 2-0 nederlaag tegen het Nederlands elftal deed Deschamps goed.

Deschamps blij met reactie Frankrijk na offday tegen Oranje

'We hebben als team goede dingen laten zien tegen een sterke ploeg als Uruguay. We speelden heel alert. Het is goed om deze reactie van het team te zien, zeker na de collectieve offday tegen Nederland van afgelopen vrijdag', concludeerde Deschamps.

Al met al kijkt de bondscoach ook met een positief gevoel terug op het jaar 2018. 'We hebben het jaar als nationale ploeg positief afgesloten. Ik vind 2018 nog steeds een fantastisch jaar voor het Franse voetbal. Heel veel landen zijn jaloers op onze prestatie in juli (toen Frankrijk wereldkampioen werd, red.).'

Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Olivier Giroud, die een penalty benutte. Antoine Griezmann was de eerste op het lijstje, maar stond de bal af aan de zo bekritiseerde spits van Chelsea. 'Dat is typisch Antoine, soms is hij misschien iets te lief', aldus Deschamps. Griezmann zag dat anders: 'Ik had een goede dag, haha. Ik wilde dat hij hem zou nemen.'

Een tegenvaller voor Frankrijk en vooral Paris Saint-Germain was het uitvallen van Kylian Mbappé. Het wonderkind heeft last van zijn schouder, maar Deschamps verwacht dat de schade wel meevalt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.