Pep-lieveling Laporte genegeerd door Deschamps: 'Het is een droom van me'

Reacties

Manchester City is dit seizoen nog in de race voor de zogenaamde quadruple, het winnen van vier hoofdprijzen in één voetbaljaar, en Aymeric Laporte is een belangrijke pion in het succeselftal. Pep Guardiola loopt met hem weg, maar Didier Deschamps lijkt een minder grote fan te zijn.

Pep-lieveling Laporte genegeerd door Deschamps: 'Het is een droom van me'

De 24-jarige Laporte is wekelijks een van de eerste spelers die Guardiola op zijn wedstrijdformulier zet en speelde in alle competities al 42 officiële wedstrijden in dit seizoen voor City. De voormalig verdediger van Athletic Club is altijd goed voor minimaal een voldoende en werd onlangs beloond met een nieuw, langdurig contract bij City. Laporte tekende tot de zomer van 2025 bij.

Laporte is dus een waardevolle speler in misschien wel het beste clubteam van Europa, maar vreemd genoeg heeft hij nog nooit een interland gespeeld. Deschamps heeft de Fransman nog geen enkele keer laten opdraven in het nationale elftal. Bij de afgelopen interlands van de wereldkampioen vormden Raphaël Varane en Samuel Umiti het centrale verdedigingsduo. Als extra verdedigers kregen Presnel Kimpembe van Paris Saint-Germain en Kurt Zouma van Everton de voorkeur boven Laporte.

De verdediger van City weet niet waarom hij genegeerd wordt door Deschamps. 'Ik ga er maar zo goed mogelijk mee om, ik heb geen andere optie', zei Laporte tegen Téléfoot. 'Ik heb in alle Franse jeugdelftallen gespeeld en was ook altijd aanvoerder. Maar wat vandaag de dag belangrijk is, is mijn club, en daar concentreer ik me nu volledig op.'

'Ik heb nog niet het geluk gehad om voor de Franse nationale ploeg te mogen spelen en richt me nu op Manchester City', vervolgde Laporte. 'Ik zal heel gelukkig zijn als ik word opgeroepen, het is een droom van me. Pep Guardiola was erg verrast dat ik er dit seizoen nog geen enkele keer bij heb gezeten, maar verder praten we daar niet over. We hebben het vooral over Manchester City.'

City legde dit seizoen al beslag op de League Cup en bereikte zaterdag ten koste van Brighton & Hove Albion de eindstrijd van het FA Cup-toernooi. Daarin zal Watford op 18 mei de tegenstander zijn. Verder strijdt City met Liverpool om de Engelse landstitel en speelt de ploeg van Guardiola dinsdag zijn eerste wedstrijd in de kwartfinale van de Champions League tegen Tottenham Hotspur. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.