Manchester City legt Guardiola-lieveling voor zeer lange periode vast

Reacties

Manchester City heeft veel vertrouwen in Aymeric Laporte en de clubleiding heeft dat vertrouwen nu ook uitgesproken. De verdediger heeft vrijdag een nieuw contract voor ruim zes jaar, tot medio 2025, getekend. Zijn oorspronkelijke verbintenis liep nog tot de zomer van 2023 door.

Manchester City legt Guardiola-lieveling voor zeer lange periode vast

Voor City was er zodoende nog geen echte aanleiding om Laporte nu al voor langere tijd te binden, maar de 24-jarige Fransman is beloond voor zijn uitstekende prestaties in Engeland. Laporte maakte in januari 2018 de overstap van Athletic Club naar City en is een belangrijke speler in het elftal van Pep Guardiola. Dit seizoen deed hij in alle 27 competitiewedstrijden van City mee: 26 keer was hij basisspeler.

'Ik kan niet gelukkiger zijn', zegt Laporte op de website van City over het tekenen van zijn nieuwe contract. 'Sinds de dag dat ik hier arriveerde heb ik me zeer welkom gevoeld. Deze club biedt mij alles wat ik nodig heb om mijn spel te verbeteren. Ik heb al stappen gemaakt en wil alleen nog maar beter worden. Natuurlijk wil ik ook prijzen winnen en ik heb het gevoel dat City de beste plek is om mijn ambities te kunnen verwezenlijken.'

City-manager Pep Guardiola is niet alleen vanwege zijn verdedigende kwaliteiten van Laporte, maar zeker ook vanwege zijn voetballende kwaliteiten. Laporte is de speler in de vijf grootste Europese competities met de meeste passes achter zijn naam: 2311 stuks. Opvallend genoeg heeft hij nog altijd geen enkele interland voor Frankrijk gespeeld.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.