City-speler afgepeigerd: zes massagetafels langs het veld en 71 behandelingen

Reacties

Manchester City-manager Pep Guardiola heeft een inkijkje gegeven in de situatie bij de Engelse topclub. De coach van de Engelse titelverdediger schetste met gevoel voor understatement hoe zijn medische staf overuren draait.

City-speler afgepeigerd: zes massagetafels langs het veld en 71 behandelingen
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
3 - 0
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion

In aanloop naar het competitieduel met Brighton & Hove Albion van woensdagvond besloot Guardiola maar eens wat statistieken met zijn media-gevolg te delen. Dit keer ging het alleen niet over expected goals of balcontacten in het vijandelijke strafschopgebied, de succescoach had het over het razend drukke schema van zijn medische staf.

City werkte sinds 2 april in vijftien dagen immers vijf duels (zie hieronder) af. En dat waren niet de minste wedstrijden. Burnley werd in de competitie met 2-0 verslagen, maar daarna volgden twee slopende ontmoetingen met Atlético Madrid in de kwartfinale van de Champions en moest ook nog eens twee keer worden aangetreden tegen rivaal Liverpool. De uitkomst: Atlético werd opzijgezet, waardoor de Champions League-droom nog springlevend is. Tegen Liverpool werd in de competitie gelijkgespeeld, in de FA Cup bleek de ploeg van Jürgen Klopp met 3-2 te sterk.

Za 2 apr. 2022

Di 5 apr. 2022

Zo 10 apr. 2022

Wo 13 apr. 2022

Za 16 apr. 2022

Guardiola nam de media mee naar de 65 uren die tussen het 0-0 gelijkspel in Madrid en het bekerduel met Liverpool zaten. 'Onze fysio's hebben in die periode 71 behandelingen moeten uitvoeren. Dat getal klopt, echt waar. Dat kwam niet alleen door die ene wedstrijd, maar omdat bijna iedere wedstrijd de laatste tijd voor ons als een 'finale' voelt', zo verwees hij naar de uitputtingslagen tegen Atlético.

'Op het trainingscomplex hadden we zes massagetafels langs het veld staan', zo vervolgde Guardiola, die vervolgens aangaf niet te willen klagen. 'Het programma is zoals het is…'

In het bekerduel met Liverpool trad City aan zonder Kyle Walker, Rúben Dias en Kevin De Bruyne. De laatste twee kunnen woensdagavond weer in actie komen. Dat is nodig ook, want Liverpool moet weer worden afgelost als koploper. De grote opponent veegde dinsdag Manchester United met 4-0 van het veld en beschikt inmiddels over een stuk beter doelsaldo.

Een blik op het schema voor het restant van de maand zal er niet voor zorgen dat de City-fysio's er even tussenuit kunnen. Na vanavond wacht zaterdag Watford alweer. Op 30 april is Leeds United de gastheer in de competitie. Op 26 april en 4 mei staan de halve finales tegen Real Madrid op het menu, waardoor even op adem komen er nauwelijks in zit voor de spelers van The Citizens.

Premier League

Stand Premier League 2021/2022

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
29
6
3
99-26
+73
93
2
Liverpool
38
28
8
2
94-26
+68
92
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.