'City profiteert mee bij aanstaande transfer Lavia naar Chelsea'

Reacties

De aanstaande transfer van Roméo Lavia van Southampton naar Chelsea is ook goed nieuws voor Manchester City. The Citizens profiteren namelijk mee van een transfer van de enkelvoudig international van België.

'City profiteert mee bij aanstaande transfer Lavia naar Chelsea'
© Pro Shots

Lavia is pas een seizoen in dienst bij The Saints, dat de verdedigende middenvelder vorig jaar zomer voor ruim twaalf miljoen euro overnam van Manchester City. The Citizens hebben destijds echter een doorverkooppercentage van het negentienjarige toptalent bedongen, schrijft The Athletic.

Manchester City heeft bij een overstap van de oud-speler van Anderlecht recht op twintig procent van de transfersom. Naar verluidt zijn Chelsea en Southampton akkoord over een prijs van 53 miljoen pond (bijna 62 miljoen euro) en vijf miljoen pond (bijna zes miljoen euro) aan bonussen. Dat betekent dat de treblewinnaar een bedrag van meer dan twaalf miljoen euro tegemoet kan zien.

Lavia leek lange tijd op weg naar Liverpool. Daar moest de verdedigende middenvelder de opvolger worden van clubicoon Jordan Henderson en Fabinho, die beiden naar Saoedi-Arabië vertrokken. The Reds lijken nu naast de Belg te grijpen, waar eerder ook Moises Caicedo al koos voor de overstap naar Londen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer R. Lavia
Meer over R. Lavia
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.