Seizoen voorbij voor peperdure Chelsea-aanwinst: dik twee miljoen per minuut

Reacties

Roméo Lavia (20) komt dit seizoen niet meer in actie voor Chelsea. Dat melden The Blues woensdag op hun officiële kanalen. Een dijbeenblessure houdt de Brusselaar de rest van deze voetbaljaargang aan de kant.

Seizoen voorbij voor peperdure Chelsea-aanwinst: dik twee miljoen per minuut
© Pro Shots

Lavia liep de kwetsuur in december 2023 op in de stadsderby tegen Crystal Palace, nota bene zijn eerste wedstrijd voor de club. Aanvankelijk was de hoop dat de Belg de ploeg van Mauricio Pochettino nog wel van dienst kon zijn voor de zomerstop, maar Lavia heeft een terugslag te verwerken gekregen in zijn revalidatie en moet nu passen voor de rest van het seizoen op Stamford Bridge. Chelsea, elfde in de Premier League, heeft nog elf competitiewedstrijden en speelt in de halve finale van de FA Cup tegen bekerhouder Manchester City.

Het eerste seizoen van Lavia in Londense dienst is zodoende vrijwel volledig verpest door blessureleed. De voor 68 miljoen euro van Southampton overgekomen middenvelder kwam tot welgeteld 32 speelminuten, omgerekend is dat dus dik twee miljoen per minuut. Het goede nieuws voor Lavia is dat hij nog ruim de tijd heeft om zich te bewijzen bij Chelsea: hij tekende namelijk een monstercontract tot medio 2030.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.