City poetst wereldgoal Bournemouth in extremis helemaal weg

Manchester City heeft ternauwernood drie punten gepakt op bezoek bij AFC Bournemouth: 1-2. Het winnende doelpunt viel pas in de zevende minuut (!) van de extra tijd.

Bij City was er vooraf veel te doen over de opstelling. Manager Pep Guardiola verwees Sergio Agüero, Leroy Sané en John Stones naar de bank en liet Benjamin Mendy debuteren. Gabriel Jesus was de enige spits, vanaf de flanken gesteund door Raheem Sterling en Bernardo Silva.

De wisselingen zorgden ervoor dat City zoekende was in de openingsfase. Bournemouth, met Nathan Aké in de basis, begon fel aan de wedstrijd en kwam al na dertien minuten op weergaloze wijze op voorsprong. Linksback Charlie Daniels nam een afvallende bal ineens op zijn slof, doelman Ederson Moraes was volstrekt kansloos: 1-0.

Via Jermain Defoe kreeg Bournemouth zelfs een grote kans op de 2-0, maar dit keer had Ederson wel een antwoord. City kwam ondertussen steeds beter in de wedstrijd en dat resulteerde in de 23ste minuut in de gelijkmaker. Een fenomenale steekpass van David Silva werd door Gabriel Jesus, die Aké eenvoudig aftroefde, tot doelpunt gepromoveerd: 1-1.

Het lef waarmee Bournemouth aan de wedstrijd begon, was direct verdwenen. City domineerde de wedstrijd, maar kwam door de defensieve muur die de thuisploeg optrok nauwelijks tot grote kansen. In de tweede helft ontsnapte de topclub zelfs toen Bournemouth-spits Joshua King uit het niets op de paal poeierde.

Guardiola greep direct in en bracht met Agüero voor Bernardo Silva een extra spits, maar City kwam in de laatste twintig minuten aanvankelijk niet verder dan een kopbal op de paal van Nicolás Otamendi en een geblokt schot van David Silva, na een flinke fout van Aké.

Juist nadat Bournemouth twee grote kansen kreeg in de extra tijd, viel toch het bevrijdende doelpunt voor de bezoekers. Danilo zette door op de rechterflank en kreeg de bal tot bij Sterling. De linksbuiten zag zijn schot via het been van een verdediger tegen de touwen vliegen: 1-2. Sterling besloot zijn goal te vieren door het vak met City-fans in te springen, wat hem zijn tweede gele kaart en dus rood opleverde. De aanvaller mist zodoende de topper tegen zijn oude club Liverpool.

Het deerde City niet, want de voorsprong werd over de streep getrokken. Zodoende is Bournemouth na drie duels nog altijd puntloos in de Premier League. City staat op zeven uit drie en is voorlopig koploper in Engeland.