City Football Group voegt weer een nieuwe club toe aan de verzameling

Reacties

De City Football Group heeft zijn netwerk weer wat verder uitgebreid. De investeerders zijn nu ook de baas bij het Braziliaanse Bahia en hebben inmiddels twaalf clubs in hun portfolio zitten.

City Football Group voegt weer een nieuwe club toe aan de verzameling
© Pro Shots

Bahia, dat twee keer kampioen van Brazilië werd, promoveerde vorig seizoen vanuit de Série B naar de Série A en speelt dit seizoen dus weer op het hoogste niveau. Deze donderdag maakt de club trots melding van 'het begin van een nieuw hoofdstuk in de geweldige geschiedenis van de club'. In de reacties op Twitter heten New York City FC en Lommel SK Bahia 'welkom in de familie'.

Bahia is de twaalfde club die is overgenomen door de City Football Group, na Manchester City (Engeland), Girona (Spanje), Palermo (Italië), Troyes (Frankrijk), Lommel (België), Mumbai City (India), New York City FC (VS), Sichuan Jiuniu (China), Melbourne City (Australië), Yokohama F. Marinos (Japan) en Montevideo City Torque (Uruguay). Club Bolivar uit Bolivia mag zich bovendien nog officiële partnerclub van de City Football Group noemen.

In Nederland heeft de City Football Group nog geen voet aan de grond gekregen. De investeerders probeerden vorig jaar NAC Breda te kopen, maar dat ging niet door.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.