City blijft op CL-koers dankzij strafschop-uitglijder Mahrez

Reacties

Manchester City is zaterdagmiddag in de thuiswedstrijd tegen Leicester City door het oog van de naald gekropen. Riyad Mahrez leek de ploeg van Pep Guardiola pijn te doen in de strijd om de felbegeerde derde plaats, maar zijn rake strafschop telde niet: 2-1. 

City blijft op CL-koers dankzij strafschop-uitglijder Mahrez

Een week na de voetbalshow tegen Crystal Palace (5-0) ging City aanvankelijk nog zo wervelend van start in de jacht op de derde plaats, die een direct ticket voor de Champions League oplevert. Leicester was na twee zeges op rij met vertrouwen afgereisd naar het Etihad Stadium, maar werd met de rug tegen de muur gezet. Fernandinho kopte uit een hoekschop van Leroy Sané al snel naast, terwijl de uitblinkende Duitser zelf ook twee keer dicht bij de openingsgoal was.

De 1-0 kon dan ook niet uitblijven en viel in de 29ste minuut. Net als vorige week was het David Silva die op aangeven van Sané de ban brak. Er zat wel een buitenspelluchtje aan die treffer, omdat Raheem Sterling in de baan van het schot stond en nog naar de bal trapte. Vijf minuten later stond Sané ook aan de basis van de 2-0. Yohan Benalouane haalde hem onderuit in de zestien, waarna Gabriel Jesus de penalty benutte.

De twintigjarige Braziliaan die Sergio Agüero opnieuw op de bank hield bouwde zijn uitstekende staat van dienst voor City zo verder uit. In zes basisplaatsen was de van een gebroken middenvoetsbeentje herstelde winteraankoop al goed voor vijf goals en twee assists. Zijn rake strafschop bleek een belangrijke, omdat Leicester vlak voor rust uit het niets wat terugdeed. Shinji Okazaki schatte een uitstekende voorzet van Marc Albrighton op waarde met een halve omhaal: 2-1 (zie video onder).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het fraaie doelpunt van Okazaki had de opmaat voor een stunt kunnen betekenen, als Riyad Mahrez een kwartier voor tijd gewoon had gescoord vanaf de stip. Na een weinig vermakelijke tweede helft met amper gevaar voor beide doelen, kreeg de Algerijn na een overtreding van Gaël Clichy een uitgelezen kans op de gelijkmaker. Mahrez gleed uit en schoot de penalty via zijn eigen hak tegen de touwen. Omdat hij de bal twee keer raakte, werd de treffer terecht afgekeurd.

City hield ook in de tien minuten extra tijd stand en ontsnapte zo aan puntenverlies in de strijd om een CL-ticket. Door de zege staat de ploeg van Guardiola in ieder geval voor even derde met twee punten meer dan Liverpool, dat zondag op bezoek gaat bij West Ham United. Arsenal en United hebben respectievelijk zes en zeven punten minder met een wedstrijd minder gespeeld en lijken zich daardoor vooral te moeten richten op de vierde plek. Leicester blijft negende.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.