Cissé weer bereid om clubkleuren Newcastle te dragen

De kou is uit de lucht tussen Papiss Cissé en de clubleiding van Newcastle United. De 28-jarige spits uit Senegal sluit vrijdag weer aan bij de voorbereiding, nadat hij de voorbije periode een trainingskamp in Portugal had laten schieten.

Cissé weer bereid om clubkleuren Newcastle te dragen

Cissé raakte in conflict met Newcastle United vanwege een conflict over het dragen van kledij met daarop shirtsponsor Wonga. De spits, aanhanger van het islamitische geloof, kon dat niet rijmen met het bedrijf dat zich richt op kortstondige leningen. In tegenstelling tot zijn islamitische ploeggenoten Moussa Sissoko en Cheick Tioté weigerde de Senegalees daarom te spelen met de sponsornaam op de borst. Inmiddels is Cissé daar dus op teruggekomen, al is nog niet bekend of de clubleiding voor de aanvaller een uitzonderingspositie heeft gecreëerd.

De houding van Cissé zette de relatie met de leiding van Newcastle wel op scherp. Bemiddeling van de spelersvakbond bracht geen doorbraak, waarna werd gespeculeerd over een vertrek. Zover kwam het niet en dat is een opsteker voor trainer Alan Pardew. In vijftig competitieduels kwam de Senegalees tot 21 goals.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen