Cissé blijft in Newcastle om shirt en geloofsovertuiging

Newcastle United is zonder Papiss Cissé vertrokken voor het trainingskamp in Portugal. De weigering het shirt te dragen van de sponsor is de reden voor zijn afwezigheid.

Cissé blijft in Newcastle om shirt en geloofsovertuiging

Cissé kan zijn islamitische geloof niet rijmen met de shirtsponsor, die zich richt op kortstondige leningen. In tegenstelling tot zijn islamitische ploeggenoten Moussa Sissoko en Cheick Tioté weigert de Senegalees daarom te spelen met de sponsornaam op de borst.

De houding van Cissé heeft de relatie met de leiding van Newcastle op scherp gezet. Bemiddeling van de spelersvakbond bracht geen doorbraak, hetgeen ook tot uiting gekomen is in het feit dat Cissé niet mee ging op weg naar Portugal.

Voor Cissé lijkt een vertrek bij Newcastle United de beste oplossing, al werd zeven jaar geleden een soortgelijk dispuut anders beslecht. Frédéric Kanouté kende in 2006 een vergelijkbaar conflict toen Sevilla met een wedkantoor op de proppen kwam als shirtsponsor.

De Malinese aanvaller kon dat niet verenigen met zijn geloof. Uiteindelijk kwam de oplossing in een bijdrage van het gokkantoor aan een goed doel, waarna Kanouté besloot alsnog het shirt te dragen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen