'Circusdirecteur' Tuchel haalt zijn gram: 'Zag de krantenkoppen al voor me'

Reacties

Paris Saint-Germain ging er in de laatste jaren steeds in de achtste finales van de Champions League uit, maar slaagde er woensdag in om een einde te maken aan de teleurstellende reeks en door te stoten naar de kwartfinales van het miljardenbal. Het zorgde voor opluchting bij coach Thomas Tuchel, die het Europese succes gebruikte om even zijn gram te halen.

'Circusdirecteur' Tuchel haalt zijn gram: 'Zag de krantenkoppen al voor me'
© Pro Shots
PSG
PSG
2 - 0
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

PSG snakt naar het winnen van de Champions League, maar kwam sinds de overname van Qatar Sports Investments nog niet verder dan de kwartfinales van het toernooi. In de laatste drie jaar ging het zelf al mis in de achtste finales. Dat doemscenario dreigde dit seizoen opnieuw, na de 2-1 nederlaag in de heenwedstrijd tegen Borussia Dortmund. PSG slaagde er woensdag echter in om deze achterstand ongedaan te maken. Dortmund werd in een leeg Parc des Princes met 2-0 verslagen.

De kans is groot dat Tuchel zijn baan zou verliezen als het weer mis was gegaan. Nu de Europese droom van PSG nog in leven is, laat de Duitse trainer zijn hart spreken. 'Ik zag de krantenkoppen al voor me. Tuchel heeft zijn ploeg niet onder controle. De spelers doen wat ze willen, Tuchel is maar een circusdirecteur', bromde de oefenmeester tegenover Sky. 'Maar dan is daar de statistiek die zegt dat we van de 28 wedstrijden maar één keer verloren hebben. Dat kan je niet bereiken als het tussen de ploeg en de trainer niet werkt.'

'We speelden een perfecte groepsfase en hebben nu een achterstand weten weg te werken', vervolgde Tuchel. 'Soms spreekt een wedstrijd voor zich en hoef je er zelf niet veel meer over te zeggen. Het was alleen jammer dat er geen toeschouwers in het stadion waren. Het was zo stil, dat je op tv kon horen wat de spelers allemaal zeiden. Maar als de interactie tussen het team en de toeschouwers ontbreekt, krijg je gewoon een heel saaie wedstrijd om naar te kijken.'

Tuchel is bezig aan zijn tweede seizoen bij PSG, waar hij werd aangesteld als de opvolger van de vertrokken Unai Emery. In het eerste jaar van Tuchel in Parijs ging het in de achtste finales van de Champions League zeer verrassend mis tegen Manchester United. 'Maar dat kwam door de VAR. Als we de wedstrijd tegen United honderd keer hadden gespeeld, hadden we 'm 99 keer gewonnen', besloot Tuchel, doelend op het beslissende doelpunt dat United in de 94ste minuut maakte: een penalty die was gegeven na optreden van de videoscheidsrechter. 

'PSG werkt hard om de meest gehate ploeg van Europa te worden'
Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.