Cillessen onderscheidt zich bij ploeterend Barcelona

Reacties

Barcelona heeft zichzelf woensdag een slechte dienst bewezen in het toernooi om de Copa del Rey. Cultural Leonesa, uitkomend in de Segunda División B, leek de ploeg van trainer Ernesto Valverde in de heenwedstrijd van de laatste zestien zelfs op een doelpuntloos gelijkspel te houden. Dankzij een rake kopbal van Clement Lenglet won Barça op de valreep.

Cillessen onderscheidt zich bij ploeterend Barcelona
Cultural Leonesa
Cultural Leonesa
0 - 1
Barcelona
Barcelona

Na de met glans gewonnen Clásico tegen Real Madrid van afgelopen zondag (5-1) stuurde trainer Ernesto Valverde woensdag een compleet ander elftal het veld in tegen Cultural Leonesa. Spelers als Arturo Vidal en Malcom, die nog niet op veel speeltijd kunnen rekenen, kregen de kans om zich te laten zien. Jasper Cillessen stond onder de lat bij Barça, zijn eerste wedstrijd van het seizoen.

Waar Cillessen wellicht had verwacht dat hij weinig te doen zou krijgen, moest hij na tien minuten al in actie komen. De doelman redde op een schot van Jorge Ortiz Mendoza. Barça noteerde in de eerste helft zelfs minder schoten op doel dan de thuisploeg. De aanval van de bezoekers met Ousmane Dembélé, Munir El Haddadi en Malcom kon geen vuist maken.

Cultural Leonesa bleef ook in de tweede helft meedoen tegen Barça, dat weliswaar meer balbezit had, maar weinig gevaar stichtte. Cillessen hield zijn ploeg nog op de been door een hard schot van Saúl González stijlvol over zijn doel te werken. Vervolgens kon de doelman in de extra tijd nog een keer juichen toen invaller Lenglet raak kopte uit een vrije trap. Kort daarna kreeg Cultural-middenvelder Sergio Marcos nog zijn tweede gele kaart. De thuisploeg incasseerde in totaal zeven gele kaarten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De return in Camp Nou staat pas gepland op 5 december om 18.00 uur. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de achtste finale.

Overige uitslagen


Eerder op de woensdagavond won Real Madrid met ruime cijfers van Melilla.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.