Cillessen: 'Ik maak te veel fouten de laatste tijd, dat klopt'

Reacties

Jasper Cillessen tilt niet te zwaar aan de slippertjes die hij maakte in de wedstrijd tegen FC Twente. Het liep deze keer goed af voor de doelman van NEC, maar de afgelopen weken ging het vaak mis. Cillessen erkent dat hij niet in de beste fase van zijn carrière zit.

Cillessen: 'Ik maak te veel fouten de laatste tijd, dat klopt'
© Pro Shots
FC Twente
FC Twente
4 - 0
N.E.C.
N.E.C.

Cillessen nam tot twee keer toe dusdanig veel risico dat het zomaar een tegendoelpunt op had kunnen leveren. 'Ik heb een redelijke wedstrijd gespeeld, daar mogen jullie over oordelen. Bij het eerste moment wachtte ik lang en kwam ik goed weg. Je moet de marges opzoeken om te blijven voetballen. Het gaat net goed. Of er iets aan de hand is met mijn oriëntatievermogen? Je wacht zolang mogelijk met voetballen', vertelt Cillessen aan ESPN.

Ja, het liep nu goed af, maar Cillessen komt een stuk onzekerder over dan eerder. 'Ik heb betere fases gehad in mijn carrière. Daar moet ik even doorheen. Ik moet het een plek geven en had vandaag een hoog aantal reddingen, maar uiteindelijk gaan we er met 4-0 vanaf. Niemand is foutloos. Ik maak te veel fouten de laatste tijd, dat klopt. Het was een lastige week, maar ik heb de knop omgezet en hard getraind. Dan is dit geen lekkere afsluiter.'

NEC ging vrijdagavond met 4-0 onderuit bij Twente en kan deelname aan de play-offs vergeten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.