Cillessen dankt Ronald Koeman voor jubileumduel met Oranje

Reacties

Jasper Cillessen (30) speelt zondag zijn vijftigste interland voor het Nederlands elftal. De doelman bereikt die mijlpaal in de finale van de Final Four van de Nations League tegen Portugal.

Cillessen dankt Ronald Koeman voor jubileumduel met Oranje
Portugal
Portugal
1 - 0
Nederland
Nederland

In de jubileumwedstrijd schuilt voor Cillessen wel een zekere symboliek, want in maart vorig jaar speelde hij zich tegen dezelfde opponent definitief in de basis van Oranje. Destijds was het de eerste interland onder Koeman die het Nederlands elftal met 3-0 won. Vlak daarna bepaalde de bondscoach dat Cillessen zijn onbetwiste eerste doelman zou blijven, ook al zat, en zit, hij bij Barcelona op de bank.

Voor Cillessen zelf was dat een prettig bericht. Onder Koemans voorgangers Danny Blind en Dick Advocaat kon hij niet altijd rekenen op een basisplaats. 'Maar', zegt Cillessen, 'deze trainer (Koeman, red.) heeft gewoon duidelijk gezegd wat hij ervan vindt. Dat gaf mij wel een bepaalde rust. Uiteindelijk heb ik dat wel zelf afgedwongen. Mijn eerste wedstrijd was tegen Portugal, daarna kwam Italië en op basis van die twee duels heeft de bondscoach zijn keuze gemaakt. Voor mij prettig, al heb ik daarna nooit het idee gehad dat ik rustig aan kon doen. Het werkte juist eerder heel motiverend. Ik gaf nog meer gas bij Barcelona, om zelf nog beter te worden, maar ook om er te staan in het Nederlands elftal.'

Belangstelling
Cillessen heeft aangegeven te willen vertrekken bij Barcelona en weet zich in de belangstelling van een groot aantal clubs, waaronder volgens Spaanse en Portugese media Benfica en Valencia. Pas tijdens zijn vakantie zal de goalie een beslissing nemen en is daarbij ook nog afhankelijk van hoe zijn club Barcelona zich opstelt. 'Na drie jaar is het weer tijd iedere week te spelen', zegt Cillessen, die wel veel leerde tijdens de trainingen in Catalonië. 'Maar uiteindelijk wil je het in wedstrijden laten zien. Ik ben dertig nu, het is tijd.'

Overigens zal Cillessen de zilveren schaal die hoort bij vijftig interlands pas ontvangen na de volgende interland. Die is op 6 september in de Imtech Arena in Hamburg. In de schaal staan de vijftig interlands gegraveerd die de keeper namens Oranje heeft gespeeld.

Matthijs de Ligt en Virgil van Dijk moeten Ronaldo temmen tegen Portugal.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.