Chong ontbreekt op spelerslijst Club Brugge voor Europa League

Reacties

Club Brugge heeft Tahith Chong niet ingeschreven voor de Europa League. Het gaat echter niet om een administratieve fout, zoals bij Ajax gebeurde met Sébastien Haller. 

Chong ontbreekt op spelerslijst Club Brugge voor Europa League
© Pro Shots

Chong valt buiten de boot, omdat de Belgische kampioen volgens de regels van de UEFA maar drie nieuwe spelers mocht inschrijven voor het restant van de Europa Leaague. De keuze viel op de drie aandere winteraanwinsten: de Nederlanders Bas Dost en Stefano Denswil en de Marokkaanse vleugelspeler Nabil Dirar. Die laatste kreeg volgens Het Laatste Nieuws de voorkeur van trainer Philippe Clément omdat hij op meerdere posities uit de voeten kan. 

Chong kwam op huurbasis over van Manchester United, nadat hij in de eerste seizoenshelft bij Werder Bremen weinig aanspelen toekwam. De 21-jarige vleugelaanvaller scoorde woensdag bij zijn debuut in het bekertoernooi en kreeg lof van Clément. 'Je ziet natuurlijk dat hij fysiek nog niet op zijn top zit, maar hij liet al heel wat interessante dingen zien. Je merkt tijdens de trainingen ook dat hij een goede opleiding heeft gehad en daarom heel snel dingen oppikt.'

Do 18 feb. 2021

Do 25 feb. 2021

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Club Brugge
Meer over Club Brugge
Meer T. Chong
Meer over T. Chong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.