Chirurg waarschuwt Barça over Dembélé: 'Blessure veel ernstiger dan in 2017'

Reacties

Als Ousmane Dembélé nog op topniveau wil voetballen, dan moet de Fransman zeer zorgvuldig herstellen van zijn hamstringblessure. Dat heeft de Finse chirurg gezegd die Dembélé maandag succesvol opereerde.

Chirurg waarschuwt Barça over Dembélé: 'Blessure veel ernstiger dan in 2017'
© Pro Shots

Dembélé kwam in de zomer van 2017 voor liefst 125 miljoen euro over van Borussia Dortmund naar Barcelona. Een maand later, in september, liep de Fransman een hamstringblessure op die hem tot januari 2018 aan de kant hield. Het bleek bepaald niet de enige keer dat Dembélé last van zijn hamstring zou hebben in dienst van Barcelona. Afgelopen week, net nadat hij weer hersteld was van zijn zoveelste hamstringblessure, ging het volledig mis op de training. Maandag moest de Fransman onder het mes in Finland.

Daar werd de 22-jarige Fransman succesvol geopereerd door Lasse Lempeinen, die in gesprek met AS laat weten dat hij content is met de operatie, maar dat Dembélé héél zorgvuldig zal moeten herstellen. 'De operatie is heel goed gegaan. De schade zat bovenaan de pees, precies zoals we op de MRI hadden vastgesteld. De schade was echter ook veel groter dan destijds in 2017', stelt de Finse chirurg, die Dembélé toentertijd ook opereerde.

Volgens de Finse chirurg, die de hersteltijd van zes maanden bevestigde, moeten Dembélé én Barcelona heel voorzichtig te werk gaan in de komende maanden. 'Er bestaat bij hamstringblessures altijd een groot risico dat de blessure terugkeert. Maar ik ben er ook zeker van dat we met het medische team rondom Dembélé er alles aan zullen doen om een nieuwe blessure te voorkomen. Ik blijf zijn herstel op de voet volgen.'

Of Dembélé nog op topniveau zal kunnen presteren? 'Dan moet hij eerst héél voorzichtig herstellen, maar daarna ben ik er zeker van dat hij weer op hoog niveau kan acteren. Dat gaat echter wel minstens zes maanden duren, maar daarna zullen zijn beste voetbaljaren nog volgen', verklaart de expert de situatie van Dembélé, die door zijn blessure het EK 2020 aan zich voorbij moet laten gaan.

Spelersprofiel

O. Dembélé


Geboortedatum:
15 mei 1997
Leeftijd:
26
Geboorteplaats:
Vernon
Nationaliteit
Frankrijk
Lengte:
1,78 m
Gewicht:
67 kg
Huidige club:
Paris Saint-Germain
Nationaal team:
Frankrijk
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer O. Dembélé
Meer over O. Dembélé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.