China-ganger Gall: 'Gewoon binnenblijven, doe het'

Reacties

Joop Gall hoopt dat hij maandag het veld weer op mag in Zhengzhou, waar hij in november aan de slag ging als voetbaltrainer op een hogeschool.

China-ganger Gall: 'Gewoon binnenblijven, doe het'
© Pro Shots

Zhengzhou ligt op ongeveer zeshonderd kilometer van Wuhan, de eerste coronavirusbrandhaard. 'Op basis van wat ik hoor, lees en zie, schat ik dat Zhengzhou weer voor zestig procent de stad is die het vóór corona was. De laatste veertig procent moeten er de komende weken weer bijkomen', laat de oud-hoofdtrainer van onder meer FC Emmen weten aan VI.

'Dan gaan als het goed is de scholen en de sportclubs weer open. Tot nu toe geef ik mijn trainingen nog altijd online. Komende maandag kan ik misschien weer het veld op, maar ik wacht nog op de definitieve bevestiging. Ik kijk er enorm naar uit.'

De oud-hoofdtrainer van onder meer FC Emmen vluchtte naar Nederland toen de gezondheidscrisis in China een piek bereikte. Nu is corona in Nederland, en Gall weer in China. Begin deze maand kreeg hij te horen dat de situatie in Zhengzhou onder controle was, dat scholen en sportclubs over niet al te lange tijd vermoedelijk weer opengaan en dat hij zijn taken als trainer weer kon gaan opstarten.

Thuisquarantaine
Eenmaal in Zhengzhou werd hij, zoals hem vooraf was medegedeeld, direct in thuisquarantaine geplaatst. Twee weken lang zat hij in isolatie in zijn appartement, op 27 hoog. Met meer restricties dan in Nederland vooralsnog aan de orde zijn.

In China wordt het normale leven weer voorzichtig opgestart. 'Ik hoop dat die zeventien miljoen mensen in Nederland nu ook even alle discipline uit de kast halen. En gewoon binnenblijven. Doe het! Met een beetje geluk kan het normale leven in Nederland dan in mei of juni ook weer opgestart worden.'

Lees het volledige interview met Joop Gall:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.